Otvorene prijave za Naučni kamp ,,Igre u pokretu" u Novom Sadu

Centar za promociju nauke, u okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ koji realizujemo uz podršku NCR fondacije, organizuje kamp u Novom Sadu od 28. do 31. avgusta tokom kog će punoletni srednjoškolci imati priliku da saznaju sve o gejming industriji, posete studije koji se bave pravljenjem igara, nauče osnove gejm dizajna i oprobaju se u pravljenju igara u Unreal Editor-u za Fortnite.

Prijave za sve punoletne srednjoškolce sa teritorije Srbije su otvorene do 15. avgusta na linku https://eforma.cpn.rs/divac-kamp/, za sve dodatne informacije se obratite na mejl [email protected].

Učešće u kampu je besplatno.

 

 

U okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“  koji realizujemo uz podršku NCR fondacije u narednih 18 meseci:

- 7 srednjih škola će dobiti opremu iz STEM oblasti

- 120 polaznika će imati priliku da besplatno završi IT Bootcamp kurs prekvalifikacije

- 150 srednjoškolaca će učestvovati na kampovima koje će organizovati Centar za promociju nauke

- 120 nastavnika će učestvovati na STEM radionicama

- 500 srednjoškolaca će imati priliku da u okviru Naučnih karavana učestvuje na radionicama u okviru Maja - meseca matematike.

Prvi Naučni karavan u okviru projekta organizovao je Centar za promociju nauke u okviru ovogodišnjeg Maja meseca matematike. Srednjoškolci iz Šapca, Čačka, Kragujevca, Zaječara i Niša posetili su različite izložbe u okviru događaja pod nazivom „Stvarnost očima velikih podataka“ i učestovovali u radionicama u prostoru Silosa.

Projekat „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ je nastavak saradnje sa NCR fondacijom sa kojom niz godina podržavamo STEM* obrazovanje u Srbiji.

*STEM je akronim koji se odnosi na nekoliko akademskih disciplina: Science (nauka), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika)

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti