Prijavi se i postani član/ica Omladinskog fonda

Fondacija Ana i Vlade Divac poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han da se prijave za članove odbora omladinskog fonda.

Vaša uloga će biti da na osnovu definisanih prioriteta i potreba mladih, upravljate programom omladinskih fondova što uključuje i odlučivanje o finansiranju i podršci neformalnih grupa mladih u vašoj zajednici.

Omladinski fondovi

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku prethodne godine podržano je ukupno 63 projekta mladih iz ovih pet lokalnih samouprava. 

Projekat „Omladinski fondovi“ realizuje se sa ciljem povećanja učešće mladih u procesima lokalnog razvoja, kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi.

 

  • Imaš od 18 do 30 godina? Ukoliko pripadaš nekoj od osetljivih grupa, kao što su mladi iz seoskih zajednica, žene, Romi i povratnici, gornja starosna granica je 40 godina
  • Do sada si nešto uradio/la za mlade u svojoj zajednici?
  • Umeš da prepoznaš potrebe mladih u svom gradu/opštini?
  • Želiš da volonterski doprineseš radu omladinskog fonda najmanje godinu dana od kada postane član/ica odbora?

Rok za prijave je 21.08.2023. godine.

Više o konkursu možeš pogledati OVDE

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti