Pokloni za Heroja Jovu Ristića i njegove male heroje

Juče smo u Vranju posetili Jovu Ristića, bivšeg fudbalera FK Dinamo i osnivača škole fudbala “Prestiž”, koji je jedan od pobednika ovogodišnjeg konkursa “Oni su Heroji”.

Od 2017. godine, kada je osnovao svoju školu fudbala, Jova je sa decom koju trenira organizovao preko 200 humanitarno-edukativnih akcija, putem kojih su prikupili preko 2 miliona dinara.

Vranjanci kažu da cene i veruju u Jovu zbog njegovog velikog entuzijazma i empatije. Postao je sinonim za humanitarnu pomoć., a sa svojim malim fudbalerima organizuje akcije prikupljanja novca za lečenje bolesne dece i omladine, i prikuplja hranu za bolesne i stare sugrađane.  Jovin cilj je, kako sam kaže, da decu nauči fudbalu, ali da pored fudbala nauče da budu pre svega dobri ljudi koji neće okrenuti glavu kada vide neku muku- Za njega su pravi heroji sva “njegova deca“.

Na gradskom stadionu, na kojem se održavaju treninzi škole fudbala, predstavnici lokalnih medija, koji su pratili ceo tok konkursa i izbora pobednika, još jednom su čestitali Ristiću na priznanju i preneli na svojim portalima njegovu radost i zahvalnost na priznanju. Predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac pridružili su se čestitkama i podelili majce, kačkete i sveske Jovinim malim herojima.

Priznanja pobednicima konkursa “Oni su heroji” treću godinu dodeljuje Delegacija Evropske unije u Srbiji i Fondacija “Ana i Vlade Divac”. Ideja konkursa je da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima su primeri čovekoljublja i solidarnosti.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti