Nova sezona podkasta NEIZDRŽ počinje sa emitovanjem

U utorak, 8. avgusta 2023. počinjemo sa emitovanjem novog ciklusa podkasta NEIZDRŽ.

Kakav je to neizdrž koji tera naše goste na bavljenje medijima, zašto je važna medijska pismenost, kako se kreiraju konstruktivni narativi,  kao i kakav je položaj mladih koji rade u medijima možete pogledati u pet epizoda u novog podkasta NEIZDRŽ, svakog drugog utorka u 19 časova.

Razgovore vodi Marija Jovanović.

 

 

  • Gost prve epizode ovogodišnjeg podkasta „Neizdrž“ je Nemanja Marinović, sociolog, aktivista, izvršni urednik omladinskog portala Zoomer, koji će nam pričati o tome gde su i šta rade omladinski portali.

Kakav je položaj mladih koji rade u medijima danas? U kom kontekstu se izveštava o mladima? Kakav je polozaj omladinskih portala na medijskoj sceni? Koja je preporuka za mlade koji profesionalno da rade u medijskoj industriji?

Odgovore na ova pitanja čućete u 1. EPIZODI

  • Gost druge epizode podkasta „Neizdrž“  je Aleksandar Đokić, novinar i komunikolog, projektni asistent Instituta za medije i različitosti Zapadni Balkan, novinar na portalu Fake News Tragač.

Koji je značaj medijske pismenosti za mlade? Zašto je važno prepoznati lažne vesti? Koliko mi kritički posmatramo sadržaje u medijima? Kako se zaštiti na internetu?

Odgovore na ova pitanja čućete u 2. EPIZODI

  • Gošća treće epizode ovogodišnjeg podkasta „Neizdrž“ je umetnica i pevačica Ana Đurić Konstrakta, sa kojom razgovaramo o rodno zasnovanom nasilju u digitalnoj sferi i njegovim posledicama, kao i o Bodyright kampanji.

Jedan od razloga zašto razgovaramo baš o ovim temama jeste taj što je Konstrakta deo Bodyright kampanje koju je pokrenuo Populacioni fond Ujedinjenih nacija. Bodyright kampanja je nastala po ugledu na globalnu kampanju, koja se u Srbiji sprovodi u saradnji sa kancelarijom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti pod sloganom „Tvoje telo je tvoje! I na netu i u stvarnom svetu!”

POGLEDAJTE 3. EPIZODU 

  • U četvrtoj epizodi podcasta „Neizdrž“ razgovaramo sa Natašom Niškanović, novinarkom, feministkinjom, aktivistkinjom, trenericom u oblasti medja.

Sa Natašom pričamo o temama reprezentacije žena u medijima, kreiranju konstruktivnih narativa, posebno pozitivnih narativa i o kreiranju angažovanih medijskih kampanja.

POGLEDAJTE 4. EPIZODU 

  • U petoj epizodi podkasta „Neizdrž“  razgovaramo sa Minjom Bogavac i Anom Ninković o predstavi Reflektor teatra „Devojčice“.

Minja Bogavac je dramaturškinja, pozorišna rediteljka, aktivistkinja i radnica u kulturi ali i na internetu koja radi sa mladima i za mlade. Ana Ninković je aktivistkinja, feministkinja i jedna od glumica u ovoj predstavi.

Kojim temema se bavi predstava Devojčice i zbog čega? Kakva je vidljivost žena u knjizevnosti i koji su to stereotipi koji se konstantno ponavljaju? Zzašto je važno da se o ovim temama govori?

POGLEDAJTE 5. EPIZODU

​Sve epizode možete naći OVDE

Program se sprovodi u okviru regionalne inicijative "Youth 4 Inclusion, Equality and Trust" koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i UNFPA Serbia u saradnji sa UNDP Serbia UNESCO i UN Women, a uz finansijsku podršku United Nations Peacebuilding Generalnog sekretara UN.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti