Omladinski fond Sremska Mitrovica i Fondacija Ana i Vlade Divac podržali realizaciju osam omladinskih projekata

Sremska Mitrovica - U četvrtak, 2. novembra 2023. godine, Fondacija Ana i Vlade Divac i Omladinski fond Sremska Mitrovica su u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ proglasili dobitnike konkursa za projekte neformalnih grupa mladih i svečano im uručili simbolične čekove. Podržano je ukupno 8 omladinskih projekata na teritoriji Sremske Mitrovice, a ukupna vrednost projekata iznosi 749900 dinara. Sve prisutne mlade pozdravili su Željko Mitkovski iz Fondacije Ana i Vlade Divac, i članovi Omladinskog fonda Sremska Mitrovica.

Podržane projekte će, uz podršku Omladinskog fonda Sremska Mitrovica, realizovati veliki broj mladih u periodu do 31. marta 2024. godine, sa ciljem unapređenja kvaliteta života omladine u oblasti sporta, zdravstva, bezbednosti, obrazovanja, pomirenja, aktivizma i volonterizma. Projekti su u skladu sa ciljevima novousvojene Strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine i u skladu sa lokalnim potrebama mladih.

Podržani su sledeći projekti:

RB Naziv projekta  Neformalna grupa Odobreni iznosi Mesto
1 Renoviranje igrališta Silos ekipa 100000 Sremska Mitrovica
2 Klupe za školske hodnike Administratori 100000 Sremska Mitrovica
3 Budi viđen - budi bezbedan! Mitrovačka biciklistička omladina 100000 Sremska Mitrovica
4 Pozdravi nekog Zajedno 100000 Sremska Mitrovica
5 Neka Sava bude plava Mitrovački Soko 83500 Sremska Mitrovica
6 Prelo u našem sokaku Mladi Filantropi 100000 Laćarak
7 Pokreni se! Mitrovački gimnazijalci 100000 Sremska Mitrovica
8 Lepa reč iz zajednice gvozdena vrata otvara Budući pisci 66400 Sremska Mitrovica

 

Omladinski fondovi se realizuju i sa ciljem povećanja učešća mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu sredstava projektima koje iniciraju i vode mladi. Svakim omladinskim fondom upravlja odbor  od osam mladih iz lokalne zajednice. Članovi odbora raspisuju konkurse i odlučuje o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorije svoje lokalne samouprave. Omladinski fondovi su deo projekta Regionalno partnerstvo mladih koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Međunarodnim republikanskim institutom i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti