PRILIKA ZA POSLODAVCE : PROGRAM RADNE PRAKSE ZA MLADE SA INVALIDITETOM

Forum mladih sa invaliditetom poziva poslodavce sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Valjeva da se prijave za program „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Ovaj program sprovodi se u okviru projakta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi FMI zajedno sa partnerima.

Forum mladih sa invaliditetom u saradnji sa poslodavcima želi da doprinese unapređenju zapošljavanja mladih sa invaliditetom, kroz sticanje novih znanja i veština, dok će poslodavci  imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura. Realizacija prakse je bez finansijskih troškova po poslodavce.

.

Prijavljenim poslodavcima biće obezbeđena i  podrška tokom  trajanja programa, kao i trening u realizaciji Foruma mladih sa invaliditetom, koji će ih pripremiti za program prakse, upoznati sa vrstama invaliditeta, komunikacijom, terminologijom, prilagođavanjem radnih uslova i radne sredine, kao i inkluzivnim procedurama u procesu zapošljavanja.

Prijave za program „Radne praksa za mlade sa invaliditetom“ vrše se popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu Foruma mladih sa invaliditetom https://fmi.rs/poziv-za-poslodavce-za-ucesce-u-programu-radna-praksa-za-mlade-sa-invaliditetom/ , najkasnije do ponedeljka, 20. novembra 2023.

Prilikom prijave, neophodno je da poslodavci preliminarno navedu jednu ili više praktikantskih pozicija, dok će konačan izbor pozicije biti nakon realizacije treninga. Nakon izbora pozicija, Forum mladih sa invaliditetom će objaviti konkurs za praktikante i pružiti podršku poslodavcima prilikom odabira kandidata.

Za sve dodatne informacije o programu radne prakse i prijavi, možete kontaktirati program menadžerku Tanju Radović Krstić, putem mail-a [email protected], i telefona 064 8917 579.

Četvorogodišnji projekat projekta “Posao po meri; Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i sprovode Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Karitasom Srbija, Fondacije Ana i Vlade Divac, Smart Kolektivom i Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije. Projekat se realizuje na nacionalnom nivou, sa fokusom na Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Valjevo, Niš i Beograd.

***

Forum mladih sa invaliditetom (FMI) je liderska organizacija organizacija civilnog društva u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom www.fmi.rs. Za više informacija o projektu “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” posetite www.fmi.rs/projekat-posao-po-meri/ Za više informacija o USAID-u, posetite https://www.usaid.gov/serbia

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti