Završen konkurs za projekte mladih u Obrenovcu, Zaječaru, Prokuplju, Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Na konkurs za prijave projekata mladih u odabranim opštinama Obrenovac, Zaječar, Prokuplje, Vlasotince I Vladičin Han stiglo je 123 projekta neformalnih grupa mladih. Iz gradske opštine Obrenovac stiglo je 37 projekata, iz Prokuplja 18 projekata, iz Vladičinog Hana 23, Vlasotinca 26 projekata, a mladi iz Zaječara su poslali predloge za 19 projekata.

 Konkurs je bio otvoren od 02.10.2023. godine do 01.11.2023. godine. Neformalne grupe mladih koje su dostavile projekat će biti kontaktirane zbog intervjua u narednom periodu, nakon čega će Odbori omladinskog fonda ocenjivati projekte.

Odbor omladinskog fonda čini po osam mladih iz svake lokalne samouprave koji su zaduženi za promociju konkursa, izbor inicijativa u svojoj opštini/ gradu, kao I praćenje realizacije samih projekata.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim ruralnim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. Omladinske fondove implementira Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa izabranim lokalnim samoupravama.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti