3 MILIONA DINARA ZA PLASTENIČKU PROIZVODNJU U NOVOJ VAROŠI

Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala je danas sa opštinom Novi Varoš ugovor o saradnji za razvoj plasteničke proizvodnje u ovoj opštini.

U okviru projekta “Divac poljoprivredni fondovi" u toku 2024. godine biće podeljena sredstva u vrednosti od 3 miliona dinara, namenjena poljoprivrednicima iz Nove Varoši koji će putem javnog konkursa moći da apliciraju za nabavku plastenika.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasićević, izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i naglasio da će ovakve inicijative direktno doprineti razvoju poljoprivrede u okolini, pružajući podršku porodicama koje se bave plasteničkom proizvodnjom. Takođe je istakao da će ova investicija imati dugoročne pozitivne efekte na lokalnu ekonomiju i osnaživanje zajednice.

„Fondacija Divac je od samog osnivanja prikupila preko 25miliona dolara i pomogla više od 1200 poljoprivrednih gazdinstava putem nabavke opreme, plastenika, umatičenih grla, sertifikovanog sadnog materijala. Svesni smo položaja i uslova u kojima posluju mali poljoprivredni proizvođači, naročito mladi i žene iz ruralnih krajeva koji su se opredelili za poljoprivredu kao osnovni izvor prihoda. Verujemo da će nabavkom plastenika poljoprivrednici iz Nove Varoši dodatno osigurati svoje zasade i na taj način obezbediti sigurne prihode za sebe i svoje porodice“ izjavila je Bojana Vujičić, projektni koordinator Fondacije Ana i Vlade Divac.

Prednost prilikom konkurisanja imaće višečlane porodice, samohrani roditelji, žene i mladi koji su nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Konkurs će biti objavljen na proleće 2024.godine.

Fondacija Ana i Vlade Divac već 15 godina pružaju podršku plasteničkoj proizvodnji u Srbiji, a opština Nova Varoš jedna je od 5 opština u Srbiji gde je podržano pokretanje plasteničke proizvodnje. Do sada su podržavani proizvožači iz Užica, Prijepolja, Lučana i Novog Pazara u vidu nabavke plastenika i propratne mehanizacije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti