"POSAO PO MERI"  je kampanja sa svrhom za 2023. godinu

Kampanja “Posao po meri” koju su pokrenuli Fonacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa agencijom Block&Roll, ponela je ovogodišnju titulu “Kampanje sa svrhom”, kao jedna od najboljih društveno odgovornih kampanja koja je realizovana u Srbiji u proteklih godinu dana. Na Festivalu društveno odgovorne komunikacije održanom tradicionalno na Međunarodni dan deteta, podeljene su nagrade i statuete za kampanje koje su koristile moć komunikacija da dotaknu određeni društveni problem.

Kampanja “Posao po meri” lansirana je u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” koji realizuje Forum mladih sa invaliditetom zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Caritasom Srbije, Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom i Smart Kolektivom, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj kampanje je podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom sa fokusom na portal za zapošljavanje Foruma mladih sa invaliditetom - www.zaposljavanje.fmi.rs, jedini portal koji povezuje osobe sa invaliditetom i potencijalne poslodavce.

Više od pola miliona naših sugrađana živi sa nekom vrstom invaliditeta, a svega 7 odsto je zaposleno. Zato smo u kampanji obrnuli stvari - umesto da govorimo šta poslodavac može da uradi za osobe sa invaliditetom, pričali smo o tome šta oni mogu da urade za kompaniju u kojoj rade, zahvaljujući svojim talentima, entuzijazmu i sposobnostima. Kampanja je udružila organizacije civilnog društva, kompanije, lokalne samouprave, medije i širu javnost. Portalu se pridružilo 128 kompanija i 607 osoba sa invaliditeom koji traže posao i šansu koju su dugo čekali“, izjavila je Sanja Vukelić, PR menadžer u Fondaciji Ana i Vlade Divac i istakla značajnu ulogu ambasadora kampanje - osoba sa invaliditetom koje su pronašle posao ili prošle jedan od mnogobrojnih programa koji se sprovode u okviru projekta, a koji su tokom kampanje delili svoja sjajna iskustva i apelovali kako na poslodavce da oglašavaju radna mesta prilagođena osobama sa invaliditetom, tako i na osobe sa invaliditetom da se odvaže i prijave na portal.

„Jako nam je drago da je jedna ovako važna društvena tema prepoznata i afirmisana. Posebno smo ponosni na ovo priznanje jer je došlo kao posledica jedne multisektorske saradnje i kroz širok spektar partnerstva, gde su svi bili ujedinjeni u istom cilju - da što bolje prenesemo poruku o važnosti ravnopravne inkluzije osoba sa invaliditetom na tržište rada“, dodala je Vukelić.

 „Kampanje sa svrhom“ je prvi festival društveno-odgovorne komunikacije u Srbiji, i jedan od prvih takve vrste u svetu. Titulu „Kampanje sa svrhom“ dobijaju kampanje koje su koristile moć komunikacija da dotaknu određeni društveni problem vezan za decu ili pojedinca, skrene pažnju javnosti na njega i ponudi moguća rešenja, a ove godine po prvi put su uvedene dve kategorije: ECO (green) i SOCIAL (yellow). U skladu sa ESG platformom i Ciljevima održivog razvoja, koje su definisale Ujedinjene nacije, ove dve kategorije pokrivaju sve oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Tijana Adamov Ignjatović, osnivačica Festivala Kampanje sa svrhom i UG Žute Patalone, inicijatora Festivala, istakla je da je Festival porastao, ne samo zato što su po prvi put dodeljene titule „Kampanje sa svrhom“ u ECO kategoriji, nego zato što je važnost društveno odgovorne komunikacije porasla. „Mi želimo da podstaknemo da se što više kompanija opredeli za društveno odgovornu komunikaciju i usmeravanje moći komunikacija na dobrobit ljudi i platete, ali i da nagradimo one koji su taj izbor već napravili“, poručila je Adamov Ignjatović.

Taj izbor Fondacija Ana i Vlade Divac pravi već 17 godina, promovišući svoju viziju i misiju - društvo u kojem građani preuzimaju odgovornost i shvataju moć zajedništva u rešavanju ličnih i društvenih problema, gde svaki član tima posebna karika koja je doprinela da naša podrška dopre do onih kojima je potrebna.

Tagovi

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti