3 miliona dinara za plasteničku proizvodnju u Lučanima

Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala je danas sa Opštinom Lučani ugovor o saradnji za razvoj plasteničke proizvodnje u ovoj opštini.

U okviru projekta “Divac poljoprivredni fondovi" u toku 2024. godine biće podeljena sredstva u vrednosti od 3 miliona dinara, namenjena poljoprivrednicima i nosiocima registrovanog gazdinstva iz Lučana, koji će putem javnog konkursa moći da apliciraju za nabavku plastenika.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, rekao je: „Zajedničke ciljeve prepoznali smo sa Fondacijom Ana i Vlade Divac a koja aktivno radi na razvoju ruralnih sredina na nivou čitave Srbije. U saradnji sa Fondacijom Divac pristupili smo dodatnom subvencionisanju naših poljoprivrednika u plasteničkoj proizvodnji hrane. Početna vrednost zajedničkoh fonda opštine Lučani i fondacije je tri miliona dinara za naše poljorivrednike, a konkurs će biti objavljen početkom 2024. godine, kada će naši građani moći da konkurišu za bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje“, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović

Predsednik Dolović je istakao da Fondacija Ana i Vlade Divac zaslužuje posebnu zahvalnost građana opštine Lučani na odabiru opštine kroz ovakav vid podsticaja a u cilju dodatnog unapređenje života i rada sugrađana.

„Veliko nam je zadovoljstvo da počinjemo saradnju sa opštinom Lučani s obzirom na veliki broj poljoprivrednika ovog kraja. Zajedničkim ulaganjem osnovali smo fond u vredosti od 3 mil dinara, a sredstva iz fonda su namenjena poljoprivrednicima, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, koji žele da unaprede svoju biljnu proizvodnju nabavkom plastenika. Na konkurs koji će biti raspisan na proleće iduće godine, korisnici će moći da konkurišu za nabavku plastenika uz sopstveno učešće od najviše 20%.“ izjavila je Bojana Vujičić, projektni koordinator Fondacije Ana i Vlade Divac.

Prednost prilikom konkurisanja imaće višečlane porodice, samohrani roditelji, žene i mladi koji su nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Konkurs će biti objavljen na proleće 2024.godine.

Fondacija Ana i Vlade Divac već 15 godina pruža podršku plasteničkoj proizvodnji u Srbiji, a opština Lučani je jedna od 5 opština u Srbiji gde je podržano pokretanje plasteničke proizvodnje. Do sada su podržani proizvođači iz Užica, Prijepolja, Nove Varoši i Novog Pazara u vidu nabavke plastenika i propratne mehanizacije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti