Nova oprema za maksilofacijalnu hirurgiju u Beogradu - donacija Fondacije Divac za inovativne zahvate

Fondacija Ana i Vlade Divac danas je donirala opremu u iznosu od 3,3 miliona dinara Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, čime se otvara novo poglavlje u medicinskim mogućnostima ove renomirane ustanove.

Maksilofacijalna klinika, poznata po izvođenju najkompleksnijih operacija koje traju i do 15 časova, sada će imati na raspolaganju i gasni analizator koji će omogućiti dodatnu kontrolu pacijenata tokom višečasovne anestezije, posebno tokom najkomplikovanijih zahvata. Ovo nije samo korak napred za pacijente, već i za medicinske stručnjake koji će sada imati uslove za pružanje vrhunske zdravstvene nege.

 „Već godinama unazad fondacija Ana i Vlade Divac nađe razumevanja i nađe se na pravom mestu da pomogne  i uvek potvrđuje svrhu svog postojanja. Dostojni su uvek dostojni, i lako nađu put do naših potreba“ , izjavio je docent dr Drago Jelovac sa Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju.

Kroz ovu značajnu donaciju, Klinika je takođe dobila novi monitor, koji omogućava bolje praćenje pacijenata u posleoperativnom toku. S obzirom na svakodnevne zahvate na odraslima i deci, ovaj monitor će biti od ključnog značaja za poboljšanje brige i praćenja pacijenata tokom celog procesa lečenja. Osim toga, Klinika će sada biti opremljena i novim respiratorom za intenzivnu negu, dodatno podižući nivo kvaliteta pružanja medicinskih usluga.

Fondacija Ana i Vlade Divac ponosna je na podršku koju pruža zdravstvenim ustanovama širom Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju. Dugogodišnja saradnja sa Klinikom za maksilofacijalnu hirurgiju, započeta je pre više godina donacijom mikrohirurških instrumenata za izvođenje najsloženijih hirurških zahvata i novim krevetima za pacijente, dok je današnja donacija gasnog analizatora, pacijent monitora i respiratora, još jedan korak ka ostvarenju vizije o pružanju vrhunske zdravstvene nege pacijentima.“, izjavila je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac dodajući da Fondacija ostaje posvećena podršci medicinskim stručnjacima, poboljšanju života pacijenata širom zemlje, obrazovanju studenata i dodala:

Ova velikodušna donacija dolazi od dugogodišnje partnerke Fondacije Divac, gospođe Anke Erne, koja već godinama podržava rad ove ustanove, što je ovim sjajnim lekarima i omogućilo da izvedu neke od najsloženijih hirurških intervencija u svetu“.

U Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, svakodnevno svedočimo izuzetnom angažovanju medicinskog osoblja u sprovođenju raznovrsnih operacija i zahvata iz oblasti traumatologije, onkologije, rekonstruktivne i estetske medicine. Klinika se pozicionirala kao vodeća institucija koja ne samo da pruža vrhunsku medicinsku negu pacijentima, već i obrazuje buduće generacije stručnjaka u oblasti maksilofacijalne hirurgije. Fondacija Ana i Vlade Divac ponosna je što je deo ove transformacije i nastaviće da podržava inicijative koje doprinose unapređenju zdravstvene zaštite i stručnog obrazovanja u Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti