Odabrano 33 projekta mladih u Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Fondacija Ana i Vlade Divac je ove nedelje potpisala ugovore sa 33 neformalne grupe mladih iz Vlasotinca i Vladičinog Hana za projekte koji će biti podržani u okviru Omladinskih fondova u ovoj godini. Projekti, čija će ukupna vrednost iznositi 2.700.000 dinara, biće raznovrsni - od obuka za kreativno korišćenje 3D štampača preko osmišljavanja pozorišne predstave za mlade, do renoviranja sporstkih terena i prostora na kojima se okupljaju mladi u ove dve opštine.

„Ovime se ukupan broj projekata koji su podržani u okviru Omladinskih fondova za dve godine popeo na 150, i nama je veoma drago da smo zahvaljujući donatorima i učešću nekih opština uspeli da podržimo ovako veliki broj inicijativa mladih“, rekla je Jelena Rakić, projektna menadžerka iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Svi projekti koji su izabrani na konkursu pozitivno utiču na poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima, kao što su kultura, obrazovanje, sport, zdravlje i bezbednost.  Među njima je i veliki broj projekata iz seoskih sredina, što će u narednim mesecima poboljšati uslove za život mladih u ruralnim zajednicama. 

Opština Vlasotince je ove godine obezbedila milion dinara učešća za projekte koji će biti podržani u ovoj opštini, što je omogućilo da komisija odabere čak 21 projekat mladih, dok je u Vladičinom Hanu za podršku odabrano 12 inicijativa neformalnih grupa mladih.

O projektima, koji bi po planu trebalo da budu završeni do kraja maja ove godine, odlučivao je Odbor koji su činili odabrani mladi ljudi iz Vlasotinca i Vladičinog Hana.

Omladinski fondovi realizuju se sa ciljem povećanja učešća mladih osoba u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku ove i prethodne godine podržano je ukupno 150 projekata mladih iz ovih pet lokalnih samouprava. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti