Opština Nova Varoš se priključuje Socijalnom mapiranju o potrebama  najugroženijih građana i građanki

Opština Nova Varoš je jedna od pet opština koje će uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac raditi na socijalnom mapiranju kako bi prikupile podaatke o potrebama građana i građanki iz najranjivijih kategorija.

Kroz uključivanje ranjivih grupa u procese planiranja, doprinosimo jačanju socijalne inkluzije i promovisanju socijalne kohezije na lokalnom nivou, podržavamo glavne ciljeve Agende 2030 i princip koji se odnosi na ostvarivanje jednakosti, a to je da niko ne bude izostavljen.

„U prethodnom periodu je sličan proces sproveden u Zaječaru, Novom Sadu i Smederevu, što je rezurliralo da se rezultati dobijeni istraživanjem uvrste u planiranje usluga podrške najranjivijim grupama i izradu lokalnih planskih dokumenata. Sa opštinom Nova Varoš imamo dugogodišnju saradnju u različitim oblastima i drago nam je da se ova opština priključila programu socijalnog mapiranja“, rekla je tokom potpisivanja memoranduma o razumevanju Ivona Gvozdenović, projektna menadžerka u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Pored Nove Varoši, socijalno mapiranje će tokom 2024. godine biti sprovedeno i u opštinama Sombor, Apatin, Zrenjanin i Arilje.

Unapređenje procesa lokalnog planiranja kroz socijalno mapiranje u ovih pet opština deo je aktivnosti Platforme „Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi GIZ u okviru projekta „Reforma javnih finansija - Agenda 2030“.

Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje Socijalni stub Platforme „Održivi razvoj za sve“.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti