Fondacija Ana i Vlade Divac donirala kombi klubu košarkaša sa invaliditetom

Fondacija Ana i Vlade Divac je danas, u okviru skupštine Paraolimpijskog komiteta Srbije, donirala savremeni kombi prilagođen za osobe sa invaliditetom Klubu košarkaša u kolicima Singidunum Crvena Zvezda. Kombi je poklon dugogodišnje donatorke Fondacije, filantropkinje iz dijaspore, Anke Erne. Vozilo sa osam sklopivih sedišta, specijalnim vratima i rampom za kolica, paraolimpijskim košarkašima će značajno olakšati prevoz na turnire i takmičenja, a uštedeti i u budžetu, imajući u vidu da je Klub do sada iznajmljivao prevoz za te potrebe.

„Za nas je ovo najznačajnija donacija jer nam je rešila jedan od najvećih problema, a to je transport opreme i igrača. Do sada smo ne mala sredstva trošili na usluge prevoza, a mnoge turnire na koje smo pozivani morali smo da odbijemo zbog nedostatka sredstava. Ovo znači više treninga, više turnira u mnogo komfornijem prevozu, a verujem i više osoba sa invaliditetom koje će se uključiti u košarku“, rekao je Željko Ćirković, predsednik Kluba košarkaša u kolicima „Singidunum“.

Klub košarkaša u kolicima Singidunum Crvena Zvezda postiže sjajne rezultate već 22 godine koliko postoje, a zajedno sa Fondacijom, godinama unazad učestvuje u različitim aktivnostima, promovišući sportski duh i važnost timske saradnje, posebno apelujući da se mladi što više uključe u sport i da im se pruži adekvatna podrška i motivacija da ostvare svoje ciljeve.

„Fondacija Ana i Vlade Divac već godinama podržava osnaživanje osoba sa invaliditetom kao i inkluziju u društvo u različitim sferama. Posebno nam je drago što je ovaj kombi od naše dugogodišnje donatorke Anke Erne pripao baš KKK Singidunum Crvena Zvezda, kao skromni doprinos krčenju njihovog puta ka novim uspesima i pobedama. Hvala i Paraolimpijskom komitetu Srbije koji je prepoznao važnost ovog čina, omogućiviši nam danas da apelujemo i na druge, naše kolege i partnere i ukažemo na važnost koju ima svaki pojedinac kada je u pitanju inkluzija osoba sa invaliditetom u društvo i promocija sporta“, izjavila je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Fondacija Ana i Vlade Divac, već 17 godina predano pomaže ugroženim kategorijama, uključujući i osobe sa invaliditetom, širom Srbije kroz donacije i nabavku potrepština. Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom, a pored humanitarne pomoći i promocije filantropije, Fondacija takođe uspešno vodi projekte podrške zajednicama kao i projekte usmerene ka ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa i podsticanju zapošljavanja.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti