Razvijanje Indeksa blagostanja mladih na lokalnom nivou

U četvrtak i petak, 16. i 17. maja, u Beogradu je održan drugi radni sastanak povodom razvoja Indeksa blagostanja mladih koji će pratiti implementaciju Strategije za mlade u Republici Srbiji za period 2023-2030, na svim nivoima.

Radni sastanak je okupio predstavnike i predstavnice opština i gradova odnosno Kancelarija za mlade sa njihovih teritorija, sa ciljem rada na unapređenju prikupljanja podataka i ukazivanja na benefite koje Indeks blagostanja predstavlja za lokalne samouprave. Predstavnici/e lokalnih samouprava, zajedno sa angažovanim istraživačima/cama posvetili su vreme usklađivanju ciljanih vrednosti ulaznih pokazatelja do 2030. godine kao preduslova za izračunavanje Indeksa blagostanja mladih čije je objavljivanje planirano za decembar 2024.godine. Podaci iz Indeksa blagostanja mladih predstavljaće osnovu za planiranje budućih aktivnosti i donošenja dobrih odluka od značaja za unapređenje kvaliteta života mladih.

Radni sastanak su zajedno organizovali Ministarstvo turizma i omladine, Populacioni fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) u Srbiji i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Radni sastanak je realizovan u okviru programa „PRO - Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji - UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti