Unapređeno snabdevanje vodom za meštane Kuršumlijske Banje

Više od 60 domaćinstava, to jest preko 100 stanovnika, u Kuršumlijskoj Banji od sada ima unapređeno i redovno snabdevanje vodom zahvaljujući rezervoaru koji je napravljen uz pomoć donacije Fondacije Ana i Vlade Divac.

Do nedavno su ova domaćinstva zavisila od pumpe za vodu koja je bila priključena na bunar i radila svakodnevno po 24 sata, što je neminovno rezultiralo velikim računima za struju. Uz česte kvarove pumpe, i skupe popravke, porodice su mesecima ostajale bez vode.

Donacijom Fondacije Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa organizacijom LDSC, izgrađen je rezervoar za vodu kapaciteta 12.000 litara vode, što omogućava pumpi da samo dopuni potrebnu vodu u rezervoaru. Ovime se štedi sama pumpa jer će raditi samo po potrebi, a meštani će imati stalno snabdevanje vodom i značajno smanjenje troškova struje.

Rezervoar je izgrađen na uzvišenom terenu, na zemljištu jednog od meštana koji ga je poklonio lokalnoj zajednici, što dozvoljava da voda ima prirodni pad.

„Ovom donacijom smo obezbedili održivo vodosnabdevanje, smanjene račune za struju i kvalitetniji život za više od 60 porodica“ izjavila je Ana Košel (Ana Koeshall), direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, tokom jučerašnje posete Kuršumlijskoj Banji.

Fondacija Ana i Vlade Divac više od šest godina podržava meštane Kuršumlijske Banje kroz nabavku plastenika, stoke, štala, rekonstrukciju kuća, nabavku hrane i odeće, i mnogih drugih vidova pomoći što obezbeđuje pristojan život lokalnom stanovništvu, koje čine uglavnom stara lica i porodice sa malom decom.

Već skoro 17 godina Fondacija Ana i Vlade Divac predano pomaže najsiromašnijim porodicama širom Srbije kroz donacije za rekonstrukciju ili izgradnju kuća, i nabavku drugih potrepština. Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom. Pored humanitarne pomoći i promocije filantropije, Fondacija takođe uspešno vodi projekte podrške zajednicama kao i projekte usmerene ka ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa i podsticanju zapošljavanja.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti