Dvadeset troje poljoprivrednika iz Dimitrovgrada dobilo plastenike

U Dimitrovgradu je danas dvadeset troje poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovore sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Opštinom Dimitrovgrad o dodeli plastenika.

Na konkursu koji je bio raspisam 25. aprila ove godine, odabrana su 23 poljoprivredna proizvođača za dodelu plastenika koji su finansirani iz Lokalnog fonda za razvoj plasteničke proizvodnje ukupnog budžeta od 3 miliona dinara.

„Ovo je još jedan primer kontinuirane podrške opštine Dimitrovgrad u unapređenju uslova za razvoj poljoprivrednih aktivnosti. Poseban akcenat se postavlja na monitoring potreba stanovništva i u skladu sa tim se uspostavljaju mere podrške. Za nas su od velikog značaja već uspostavljena dugogodišnja partnerstva koja nam pomažu kako u definisanju mera podrške, realizaciji istih ali i pri proširenju obima podrške. Jedno od tih partnerstava je uspostavljeno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac još 2016. godine i do sada imamo više uspešno realizovanih projekata“, rekao je Dejan Milev, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad.

Odabrani poljoprivredni proizvođači koji su danas potpisali ugovore će dobiti plastenike dimenzija 5x10,5 metara ili 5x21 metar, a biće u obavezi da učestvuju sa 10 odsto ukupne vrednosti doniranog plastenika.

„Saradnja sa opštinom Dimitrovgrad nam je veoma značajna i drago nam je da je i ova opština prepoznala potrebu da se da šansa malim poljoprivrednicima i da im se ponudi mogućnost da unaprede svoju proizvodnju uz donaciju ovih plastenika, što će učiniti njihovu proizvodnju otporniju na klimatske uslove. Takođe smo zahvalni organizaciji LDSC na partnerstvu i donaciji“, rekao je Milijan Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Konkursom je bila planirana podrška poljoprivrednim proizvođačima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Dimitrovgrada a koji žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju, sa ciljem da se osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Prednost su imale višečlane porodice koje žive i rade na selu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti