Od 20. do 24. juna, više od 90 dece imalo je priliku da sazna više o košarci od dugogodišnje zvezde NBA lige. Na prvim treninzima, mladi košarkaši i košarkašice, učili su tehniku kretanja po terenu, dodavanja lopte i brojne košarkaške trikove, šutirali su na koš i igrali se.

Omladinski košarkaški kamp u Čikagu

 Na inicijativu Fonda „Ana i Vlade Divac”, tokom juna u Čikagu je organizovan omladinski košarkaški kamp u kojem je devedesetoro dece uzrasta od 8 do 17 godina treniralo košarku sa Vladom Divcem. Ideja kampa bila je da okupi što veći broj dece, i omogući im da kroz zabavu i igru uče ne samo o košarci, već i o vrednostima neophodnim za odrastanje. Takođe, tokom održavanja kampa, održana je donatorska večera na kojoj su prikupljenja sredstva za dalje aktivnosti Fonda.

„Izuzetno sam ponosan što se veliki broj mališana pridružio kampu i doprineo da kroz učenje i druženje svi zajedno postignemo mnogo više od same igre. U ovoj maloj školi, pored učenja košarke, cilj je bio da deci pokažemo na koji način bi trebalo da se postave prema svom timu, saigračima i trenerima, jer smatram da su ponašanje u ekipi i timski duh od presudne važnosti za jednog mladog čoveka. Takođe nam je izuzetno drago što smo u okviru dodatnih aktivnosti u kampu, bili u prilici da prikupimo donacije za rešavanje stampbenog pitanja izbeglih i raseljenih lica. Veliko hvala svima koji su u tome pomogli”, izjavo je Vlade Divac. 

Kampu se pridružio i velikan američke košarke, Scot Pollard, koji je nekada, zajedno sa Divcem, igrao za čuveni klub Sacramento Kings, i na taj način omogućio mladim košarkašima da uživaju u dobroj košarci  otkriju svoje skrivene talente.

Poslednjeg dana kampa u svečanoj sali manastira Nova Gračanica održana je velika donatorska večera, na kojoj je više od 150 ljudi doniralo oko 15.000 dolara. Sva prikupljena sredstva biće upotrebljena za rešavanje trajnog smeštaja izbeglih i raseljenih porodica koje i dalje žive u kolektivnim centrima u Srbiji.

Svake godine, Vlade Divac organizuje kampove gde uči decu košarkaškim veštinama, timskoj i fer igri.  Poslednjih godina organizovani su kampovi u Sakramentu, Los Anđelesu, i u nekim gradovima Azije, a sredstva koja su prikupljena,  upotrebljena su za realizaciju projekata čiji je cilj da poboljšaju uslove života dece lokalnog okruženja, I dece širom sveta. Košarkaški kamp u Čikagu podržali su manastir Nova Gračanica i Kolo srpskih sestara, a dobio je i blagoslov Vladike Longina.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti