Vlade Divac posetio dečiji košarkaški kamp u Rumuniji

Naš proslavljeni košarkaš, Vlade Divac u okviru programa, posetio je košarkaški kamp za decu, „Star Camp 2011“, koji je održan od 1. do 7. avgusta u gradu Targu Žiju, u Rumuniji. Tom prilikom, priređena je i donatorska večera na kojoj su prikupljanja novčana sredstava za buduće humanitarne aktivnosti Fonda „Ana i Vlade Divac“ HOD.

Više od 40 dece,uzrasta od 8 do 17 godina,imalo je priliku da uči tehnike košarke ne samo od Divca, već i od najvećih košarkaških stručnjaka iz Srbije, među kojima je bio i košarkaški trener Bratislav Bata Đorđević. Mladi košarkaši i košarkašice su na terenima opštinskog stadiona uživali u dobroj košarci, učili tehniku kretanja po terenu, dodavanja lopte i brojne košarkaške trikove.

“Veoma sam srećan što sam imao priliku da prisustvujem ovom sjajnom kampu i nadam se da će on postati tradicija u Targu Žiju. Rumunija je zemlja koja je poznata po dobrom sportu i odličnim sportistima, a njeni košarkaši i košarkašice će, siguran sam, posle ovog kampa biti još bolji”, izjavo je ovim povodom Vlade Divac.

Organizatori kampa izrazili su veliko zadovoljstvo zbog posete najvećeg srpskog košarkaša svih vremena i istakli kako je to istorijski trenutak za Rumuniju. Zanimljivo je da većina Rumuna smatra srpsku školu košarke izuzetno kvalitetnom, pa je svrstava odmah nakon američke, po kvalitetu.

Kamp „Star Camp 2011“ je organizovan u partnerstvu kluba „Club Camp 2010“ i regionalne Direkcije za omladinu i sport, a ima ogroman značaj jer omogućava unapređenje saradnje između Srbije i Rumunije u oblasti sporta.

U okviru kampa organizovana je i donatorska večera tokom na kojoj jeprikupljeno 3,760 evra. Sva prikupljena sredstva biće namenjena rešavanju stambenog pitanja interno raseljenih i izbeglih lica, u okviru aktivnosti Fonda.

Poslednjih godina, Fond “Ana i Vlade Divac” organizuje slične košarkaške kampovesvuda u svetu, a njihov cilj je ne samo da nauče decu košarkaškim veštinama, timskoj i fer igri, već i da omoguće prikupljanje sredstava za pomoć deci širom sveta.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti