Otvoren drugi rekonstruisani teren u okviru projekta "Igra počinje. Teren je tvoj!"

Beograd, 24. oktobar 2011.– Tokom juna meseca ove godine KBC Banka i Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenuli su projekat Igra počinje. Teren je tvoj!, Svesni činjenice da su sportsko-rekreativne aktivnosti jedan od bitnih faktora u pravilnom razvoju dece i omladine, u toku je rekonstrukcija više zapuštenih i dotrajalih sportskih terena na teritoriji grada Beograda. Pored sprovođenja infrastrukturnih radova, postavljane su i nove sportske sprave.

Konkurs za prijave objavljen je 13. juna 2011. godine i u periodu od dve nedelje, koliko je konkurs trajao, stigle su brojne prijave. Posebno formirana Komisija je na osnovu stepena oštećenja igrališta, pisma o namerama, pisama preporuke, osvojenih nagrada i priznanja i društveno korisnih aktivnosti, odabrala 4 terena.

Drugi po redu rekonstruisani teren je košarkaški teren ispred Rudo zgrada čije se svečano otvaranje odigralo 24. oktobra 2011. godine u 11.00h. Prisutnim građanima i deci opštine Zvezdara obratili su se Milan Popović, predsednik Opštine Zvezdara; Snežana i Vlade Divac, ispred Fondacije Ana i Vlade Divac i Maja Vezmar Ristić, direktorka Direkcije za poslove sa stanovništvom u KBC Banci.

„KBC Banka, kao društveno-odgovorna kompanija, zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, spremna je da finansijski podržava projekte kojima se razvija društvena zajednica u okviru koje Banka posluje i da na ovaj način doprinosi lepšoj i svetlijoj budućnosti naših najmlađih sugrađana. Ovaj košarkaški teren je drugi u nizu rekonstruisanih terena u okviru projekta Igra počinje. Teren je tvoj! Nadamo se da će mnogi mladi ali i stariji sugrađani prepoznati ovaj teren kao mesto za rekreaciju, zabavu i druženje i da će ga čuvati da im duže traje.“ istakla je Maja Vezmar Ristić.

“Naša je odgovornost da na svaki način omogućimo najmlađima članovima našeg društva da razvijaju zdrave sportske navike, kako bi razvijali kako svoje telo tako i duh. Ako oni, pri tom, imaju priliku da se  druže i zabave, ali i uče o timskom i takmičarskom duhu, onda je to zaista pun pogodak.  Jedna od osnovnih misija našeg Fonda jeste podrška mladima, posebno putem sportskih aktivnosti, te nam je uvek čast možemo da se odazovemo ovakvim inicijativama. Srećni smo što svi  zajedno započinjemo još jednu dobru igru!” Izjavili su Vlade i Snežana Divac.

Na terenu su prvi zaigrali učenici osnovne škole “Ćirilo i Metodije” sa Zvezdare. Posle odigrane utakmice učenici obe škole na poklon su dobili lopte za košarku sa potpisom Vlada Divca.

Da podsetimo, prvi rekonstruisani teren je košarkaški teren u Rakovici Ulica Luke Vojvodića 65-85 čije je svečano otvaranje upriličeno 10. oktobra 2011. godine.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti