Renovirano igralište za decu sa invaliditetom u Prokuplju u okviru projekta Veliko srce

Renovirano igralište za decu sa invaliditetom dnevnog boravka „Sunce“ u Prokuplju

Prokuplje, 4. novembar 2011– U naselju Vodice u Prokuplju svečano je otvoreno rekonstruisano igralište Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sunce“. Ovo igralište je osmo renovirano u sklopu humanitarnog projekta „Veliko srce“ koji zajednički realizuju Eurobank EFG i Fondacija „Ana & Vlade Divac.

Deca sa invaliditetom u dnevnom boravku „Sunce“ od sada mogu da se druže i igraju na renoviranom igralištu koje su svečano otvorili Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG i Vlade Divac, proslavljeni košarkaš i humanitatni radnik. Ideja za obnovu igrališta dnevnog boravka „Sunce“ potekla je od samih zaposlenih u Eurobank EFG koji su se u velikom broju odazvali internom konkursu koji je banka raspisala, a u okviru koga su imali priliku da daju svoje predloge ustanova i institucija koje bi mogle da se uključe u trenutno aktuelne humanitarne aktivnosti Eurobanke. Ovog puta, najveću podršku je dobio predlog Vladana Spasića, direktora filijale Eurobank EFG u Prokuplju, a u Eurobanci EFG sa ponosom ističu brojnost predloga kojih su dobili i smatraju da je to najbolji i najiskreniji dokaz posvećenosti društveno odgovornom poslovanju svih koji rade u Eurobanci.

 

„Imamo veliku čast da prisustvujemo svečanom obeležavanju još jednog uspešnog poduhvata u sklopu projekta „Veliko srce“ i da poklonimo obnovljeno i drugačije mesto za igru mališanima iz dnevnog boravka „Sunce“. Realizacija ovog projekta otpočela je u februaru 2010. godine sa željom da se što većem broju dece pruži mogućnost da dane svog detinjstva obogate druženjem na svežem vazduhu uz fizičku aktivnost, u okruženju koje će biti bezbedno za igru dece sa invaliditetom“, rekao je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG.

 

Eurobank EFG i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, stoje iza ideje humanitarne MasterCard kreditne kartice „Veliko srce“. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobanka svoj deo prihoda uplaćuje u fond „Ana i Vlade Divac“, u svrhu rekonstrukcije dečijih igrališta u dečijim ustanovama širom Srbije. Što veći broj klijenata se bude odlučio za MasterCard karticu „Veliko srce“, to će i više dece u gradovima u Srbiji moći da podele istu radost.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti