Fondacija Ana i Vlade Divac prikupila dodatnih 86 hiljada dolara na donatorskom ručku u SAD

Beograd, 15. decembar 2011. godine– Prošle nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama, u okviru rada Fondacija Ana i Vlade Divac organizovan je svečani donatorski ručak na kojoj je prikupljeno više od 86.000 dolara.  Donatorski  ručak kome su prisustvovali brojni predstavnici poslovne elite naših državljana koji žive u SAD, ali i  značajni Amerikanci, održana je u nedelju u Topaz kafeu u Čikagu. Sva sredstva prikipljena na večeri namenjena su projektima Fondacije koji su usmereni na trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglih i raseljenih  lica u Srbiji.

Prisutnima se na večeri obratio i Vlade Divac, koji je naglasio da jedino uz pomoć svojih donatora, Fondacija može da ostvari zacrtani cilj da, posle toliko godina, u Srbiji više ne bude izbegličkih centra, kao i da svim izbegličkim porodicama budu obezbeđeni pristojni domovi i bolji životni uslovi. „Zahvalni smo Vam što nam pomažete u  nastojanjima da izbeglicama i raseljenim licima u Srbiji omogućimo da započnu bolji, novi život. Činimo najbolje što možemo u datim uslovima i okolnostima, te smo posebno ponosni na činjenicu da se, do sada, oko Fondacije i njenog rada okupilo više od 50.000 ljudi. Sav novac koji, zajedničkim trudom i dobrom voljom, sakupimo ide direktno izbeglicama, za kupovinu kuća, izgradnju stanova, za rešavanje njihovog egzistencijalnog problema. Hvala Vam od srca što nam omogućavate da zajedno gradimo bolju budućnost“,  izjavo je Vlade Divac.

Na donatorskoj večeri prikazan je i dokumentarni film o radu Fondacije Ana i Vlade Divac u kom su prisutni bili u prilici da se bolje upoznaju sa njihovim dosadašnjim radom. Svi prisutni na večeri takođe su mogli da učestvuju u aukciji sportskih predmeta i suvenira sa potpisom Vlade Divca, kao i da se fotografišu sa našim proslavljenim košarkaškim asom. Fondacija Ana i Vlade Divac do sada je pomogla zbrinjavanje 300 porodica širom Srbije, zahvaljujući  i pomoći naših ljudi iz dijaspore.

Ove godine Fondacija Ana i Vlade Divac proširila je svoje aktivnosti na mlade ljude u Srbiji, o čemu je nadahnuto govorila direktorka Fondacije, Ana Divac.

„Ove godine pokrenuli smo projekat usmeren na naše mlade ljude „Vrednosti mladih u Srbiji“ u okviru koje sprovodimo javnu kampanju „Stvarno važno“. Cilj kampanje je da mladim ljudima ukažemo na prave vrednosti, da ih pitamo koji su njihovi kritarijumi, koje su to stvari i ciljevi od istinskog značaja za njih. Zato i vama danas kažem - neka i vaša novogodišnja odluka bude da razmišljate o tim stvarno važnim stvarima, koje se danas obično nazivaju malim stvarima, a one su zapravo najveće vrednosti za čoveka - porodica, ljubav, zdravlje, sreća, međuljudski odnosi.  Volela bih da nas sve ovde podstaknem da prestanemo da mislimo samo o onome što nemamo, i počnemo da razmišljamo o onome što imamo i šta je to dobro i vredno u našim životima“, izjavila je na večeri Ana Divac.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti