Početak akcije  "Ceger za sve.Hrana za sve."

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i Fond B92 pokrenuli su zajedničku akciju - Ceger za sve. Hrana za sve. koja ima za cilj prikupljanje dodatnih sredstva u okviru postojećeg projekta „Hrana za sve“.

Svesni činjenice da postoji gorući problem gladi u Srbiji, Fondacija „Ane i Vlade Divac“ priključila se kampanji Fonda B92 novom akcijom prodaje cegera napravljenih od recikliranih materijala.Kupovinom cegera obezbeđuju se dodatna sredstva za obroke za gladne u okviru projekta „Hrana za sve“ ali se dodatno čuva životna sredina, jer su cegeri napravljeni od recikliranog tekstila, mogu koristi višekratno te ponovo reciklirati.

Cegeri će se prodavati na štandu Fondacije Ana i Vlade Divac koji se nalazi u  UŠĆE Shopping Centru, ali će moći da se nabave i u prodajnim kompleksima IDEA, Mercator i Knjižara Vulkan, dok se očekuje i uključenje drugih trgovačkih lanaca.

Zbog alarmantnih činjenica da više od deset odsto stanovništva Srbije svakodnevno gladuje, Fond B92 jepokrenuo humanitarnu akciju „Hrana za sve", koja se bavi prikupljanjem i distribuiranjem hrane, otvaranjem novih javnih kuhinja, pozivanjem ljudi da individualno pomognu, ali i razvijanjem kulture doniranja.

Fondacija „Ane i Vlade Divac” čija je centralna aktivnost do sada bilo zbrinjavanje i rešavanje stambenog pitanja izbelgica i raseljenih lica,  ove je godine  proširila svoje aktivnosti na mlade ljude u Srbiji, kroz projekte „Vrednosti mladih u Srbiji“, „Igra počinje teren je tvoj“, „MTV BGOOD” i javnu kampanju „Stvarno važno!”. Sve navedene akcije imaju za cilj da pomognu mladima da spoznaju prave vrednosti i ciljeve od istinskog značaja.

Fond B92 je tokom ove godine svoju kampanju „Hrana za sve“ usmerio na akciju „Hrana za enklave“ putem koje je sakupljana pomoć u hrani i novcu za dalji rad  narodnih kuhinja na teritoriji Raško-prizrenske eparhije kojima je pretilo zatvaranje. Tokom akcije, Fond B92 obezbedio je neophodne namirnice, kao i novčana sredstva za nabavku hrane i dalje funkcionisanje kuhinja u ukupnoj vrednosti od blizu 500.000 evra.

Humanost se može ispoljavati na razne načine, a ovaj put je je to akcija Ceger za sve. Hrana za sve.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti