Šta je Stvarno Važno mladima u Srbiji?

Beograd, 20. januar 2012. godine -  U oktobru prošle godine, Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je uokviru projekta "Vrednosti mladih u Srbiji" pokrenula kampanju "Stvarno važno" koja ima za cilj da promoviše prave vrednosti među mladima u Srbiji. Za samo tri meseca, koliko kampanja traje, putem internet stranice i drugih kanala komunikacije pristiglo je preko 1 600 opisa i komentara vrednosti koje su mladi u Srbiji definisali kao značajne i od suštinske važnosti.

Kampanja će se nastaviti dodatnom akcijom - takmičenjem za najbolji video, koje će biti otvoreno od 20. januara do 20. marta 2012 godine. Pravo učešća imaju svi mladi do 30 godinau Srbiji, potrebno je samo da kreiraju video na temu „Šta je meni stvarno važno?“ i postave ga na sajt  www.stvarnovazno.org.  Autori najbolja tri video zapisa biće nagrađeni flip video kamerom.

Reči ljubav, osmeh, bliskost, optimizam, volja i s(a)vest, koje su predstavili vrednosti promotera ove kampanje (Nаđа Higl i Milorаd Čаvić, glumci Miloš Biković i Branislav Trifunović, umetnik  Mаrčelo, Anа i Vlаde Divаc) imale su najviše komentara.Porednjih, mladi su izabrali i reči kao što su: prijateljstvo, porodica, sloboda, mašta, hrabrost, sreća, iskrenost…

Cilj kampanje “Stvarno važno” jeste promovisanje pozitivnih ljudskih  vrednosti i ukazivanje mladima na prave ciljeve koji su prema njima od istinskog značaja za celokupno društvo.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti