Fondacija Ana i Vlade Divac u Oklandu

Na poziv Njegovog Preosveštenstva episkopa Mitropolije australijsko - novozelandske G. Irineja, Ana i Vlade Divac su posetili Okland, u okviru njihove humanitarne akcije u skupljanju pomoći za zbrinjavanje izbeglica sa Kosova i Metohije na prostorima Srbije. Poseta je trajala od 3. Do 5. Februara 2012. Godine. Ova humanitarna akcija naišla je na veliki odziv srpske zajednice Oklanda i Hamiltona a i šire novozelandske javnosti. Bilo je posetilaca i iz Velingtona, prestonice Novog Zelanda.

Posetu Preosvećenog Vladike, Ane i Vlade Divca novozelandski Srbi su dočekali sa velikom radošću. Na dobrotvornoj večeri, održanoj u Oklandu, fondacija Divac je prikupila $NZ 13. 000. Donacije su dali pojedinci, dva novozelandska košarkaška tima, a jedan deo donacija prikupljen je aukcijom i prodajom majica koje je potpisivao Vlade Divac lično. Humanitarnu akciju nastavljamo do 19. Februara sa željom da dostignemo $NZ 30. 000.

Smatramo da je ova akcija jedan veliki zajednički uspeh srpske zajednice u našoj parohiji, a sa blagoslovom i podrškom Mitropolije australijsko - novozelandske, i sa željom da kroz Fondaciju ''Ana i Vlade Divac'' doprinesemo zajedničkom rešenju izbegličkog pitanja u Srbiji. Kao i uvek do sada, to se pokazalo mogućim samo velikim srcem dobrih ljudi, zajedništvom i slogom.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti