"Da svi pomognemo!"  - humanitarna akcija Fondacije "Ana i Vlade Divac", UNHCR-a i RTS-a

Beograd, 6. mart 2012.


Potpisivanjem tripartitnog sporazuma o saradnji, izmedju UNHCR-a, Fondacije "Ana i Vlade Divac” i RTS-a, zvanično je počela velika humanitarna akcija “Da svi pomognemo”.

 

 


Akcija je namenjena pomoći raseljenim licima i izbeglicama koji borave u kolektivnim centrima da dodju do sopstvenog doma u Srbiji.


Akciju će zajednički realizovati Fondacija "Ana i Vlade Divac”, UNHCR- Visoki komesarijat UN za izbeglice i Radio-televizija Srbije, u svojstvu medijskog pokrovitelja.
Snežana Divac, predsednica Fondacije “Ana i Vlade Divac”: “Deo sredstava ce ići za izgradnju objekta na teritoriji Beograda, za socijalno stanovanje jer je ovaj kolektivni centar jedan od najboljih. Drugi deo donacija biće namenjen pokrivanju cele teritorije za snabdevanje gradjevinskim materijalom za sva ona raseljena lica i izbeglice koji su sami započeli izgradnju kuća ali nisu bili u stanju da ih i završe. Sa RTS-om smo realizovali jednu od naših prvih kampanja, pre 5 godina i verujem da će i ovoj u akciji RTS dati veliki doprinos”.


Eduardo Arboleda, direktor kancelarije UNHCR u Beogradu:”: “Situaciju sa izbeglicama ćemo zvanično završiti kroz Regionalnu konferenciju u kojoj će učestvovati Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Sredstva su ipak sve manja i manja, tako da je jako vazno za UNHCR da dobije pomoc a Divac fondacija je kljucni igrač u tome.”
RTS će biti nosilac medijskih aktivnosti humanitarnog projekta “Da svi pomognemo”, koje će realizovati kroz medijski sistem Javnog servisa Srbije (tv program, Satelitski program, RTS Digital, Radio Beograd i internet portal).
Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS : “Onaj ko danas daje u humanitarne svrhe- daje dvostruko. Teška su vremena, drzava nije u stanju da pomogne svima i svaki darodavac koji danas hoce to malo da podeli, on daruje dvostruko.”


Tokom narednih šest meseci, svi možete da pomognete, novčanom ili donacijom u gradjevinskom materijalu
- slanjem SMS poruke na broj 2112 ( sa svih mreza mobilnih operatera, vrednost poruke 100 dinara, usluga slanja SMS poruka oslododjena je plaćanja PDV-a)
- pozivanjem broja telefona Fondacije “Ana i Vlade Divac” 011 3910 955

Sredstvima i materijalom prikupljenim u akciji “Da svi pomognemo” biće obezbeđen sopstveni krov nad glavom za 2500 raseljenih i izbeglih, među kojima su i oni koji više od dve decenije žive u kolektivnim centrima širom naše zemlje.
Srbija je jedna od pet zemalja u svetu sa produženom izbegličkom krizom.
Zahvaljujuci saradnji Republickog komesarijata za izbeglice, UNHCR i donatora- od 400 kolektivnih centara sredinom 90tih godina prošlog veka, danas ih je 28.
Fondacija Divac i UNHCR do sada su realizovali izgradnju 13 stanova u Prijepolju, kupovinu 135 seoskih domaćinstava i 16 paketa građevinskog materijala za Kraljevo a zbrinuto je više od 350 porodica.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je lobirala i za izgradnju prvog objekta socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima, u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, koja bi trebalo da bude spremna za useljenje početkom aprila.
Akcija “Da svi pomognemo” još jedna je u nizu značajnih društveno- odgovornih projekata koje RTS podržava, sprovodi ili inicira. Zbog kontinuirane odgovornosti prema svim gradjanima Srbije, svestan neospornog medijskog autoriteta, Javni medijski servis Srbije će i u budućnosti biti preteča, dobar primer, inicijator i podrška svim pravim,odgovornim, humanim inicijativama i projektima koji su posvećeni
dobrobiti društvene zajednice.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti