Rebeka Mekdonald podržala akciju "Da svi pomognemo"

Znatna sredstva za rešavanje stambenog problema izbeglih i raseljenih obezbeđena su u humanitarnoj akciji, Fondacije "Ana i Vlade Divac", Komesarijata UN za izbeglice i RTS-a, "Da svi pomognemo". Svoj prilog dala je i Kanađanka srpskog porekla Rebeka Mekdonald.

U humanitarnoj akciji "Da svi pomognemo", koja je u toku, prikupljena su znatna sredstva za rešavanje stambenog problema izbeglih u kolektivnim centrima. Akciju organizuju Fondacija "Ana i Vlade Divac", Komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice i Radio-televizija Srbije.

Pomoć u građevinskom materijalu i novcu pristiže od marta. Rebeka Mekdonald doputovala je iz Kanade da bi lično uručila ček od 100.000 kanadskih dolara.

 

 

"Ništa nije lepše nego promeniti život jedne osobe. A ako može te da promeniti život par osoba to je još lepše, specijalno ljudima koji potiču iz zemlje u kojoj sam i ja rođena. Ja sam Kanađanka, ali Kanađanka srpskog porekla i ja želim naše ljude da pomognem", istakla je Rebeka Mekdonald.

Snežana Divac, predsednica Fondacije "Ana i Vlade Divac", kaže da je sada u fokusu akcije "Da svi pomognemo" prikupljanje novčanih sredstva ili građevinskog materijala.

"Ovaj ček koji smo dobili od našeg velikog donatora i velikog prijatelja Rebeke Mekdonald će pomoći da do tog cilja dođemo brže nego što smo planirali", naglasila je ona.

Akcija "Da svi pomognemo" traje do avgusta.

Priključite se i Vi akciji "Da svi pomognemo".

 

 

Izvor: RTS

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti