U prvih pola godine trajanja humanitarne akcije „Da svi pomognemo’’  prikupljen 31 milion dinara

Beograd, 19. jul, 2012. – U okviru kampanje „Da svi pomognemo” koju je pokrenula Fondacija „Ana i Vlade Divac“, zahvaljujući donacijama prikupljenim od strane kompanija i kulturnih institucija, te velikom broju pojedinaca iz zemlje i inostranstva, u prvih pola godine trajanja kampanje prikupljen je ukupno 31 milion dinara. Akciju su početkom godine zajednički pokrenuli Fondacija „Ana i Vlade Divac”, UNHCR - Visoki komesarijat UN za izbeglice i Radio-televizija Srbije, u svojstvu medijskog pokrovitelja. Cilj kampanje je prikupljanje građevinskog materijala i sredstava za izgradnju stambene zgrade za izbegla i interno raseljena lica koja i dalje žive u kolektivnim centrima.

Doprinos ljudi iz dijaspore, posebno iz Australije i Novog Zelanda, SAD, Kanade i Rusije, značajno je doprineo akciji i rezultat je kontinuiranih napora Fondacije „Ana i Vlade Divac“ da podstakne dijasporu u pravcu rešavanja socijalnih problema u Srbiji.

Sve zainteresovane kompanije i pojedinci mogu da priključe ovoj plemenitoj akciji putem slanja SMS na 2112, pojedinačnih uplata i donacijom građevinskog materijala, kako bi se u narednim mesecima prikupio ostatak potrebnih sredstava u iznosu od 18 miliona dinara i započela izgradnja zgrade u kojoj će dom ponovo pronaći 20 izbeglih i raseljenih porodica.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti