Omladinski košarkaški kampovi u Novoj Gračanici i Milvokiju
Od 16. do 20. juna u Novoj Gračanici i 22. i 23. juna u Milvokiju, više od 70 dece imalo je priliku da sazna više o košarci od dugogodišnje zvezde NBA lige. Na prvim treninzima, mladi košarkaši i košarkašice, učili su tehniku kretanja po terenu, dodavanja lopte i brojne košarkaške trikove, šutirali su na koš i igrali se.
 

Na inicijativu Fondacije „Ana i Vlade Divac”, tokom juna u Čikagu i Milvokiju je organizovani su omladinski košarkaški kampovi u kojima je sedamdesetoro dece uzrasta od 8 do 17 godina treniralo košarku sa Vladom Divcem. Ideja kampa bila je da okupi što veći broj dece, i omogući im da kroz zabavu i igru uče ne samo o košarci, već i o vrednostima neophodnim za odrastanje. Takođe, tokom održavanja kampa, prikupljenja su sredstva za akciju "Da svi pomognemo" za izgradnju stambene zgrade za socijalno stanovanje za izbegla i interno raseljena lica iz koletivnih centara.

„Izuzetno sam ponosan što se veliki broj mališana pridružio kampu i doprineo da kroz učenje i druženje svi zajedno postignemo mnogo više od same igre. U ovoj maloj školi, pored učenja košarke, cilj je bio da deci pokažemo na koji način bi trebalo da se postave prema svom timu, saigračima i trenerima, jer smatram da su ponašanje u ekipi i timski duh od presudne važnosti za jednog mladog čoveka. Takođe nam je izuzetno drago što smo u okviru dodatnih aktivnosti u kampu, bili u prilici da prikupimo donacije za rešavanje stampbenog pitanja izbeglih i raseljenih lica. Veliko hvala svima koji su u tome pomogli”, izjavo je Vlade Divac. 

Svake godine, Vlade Divac organizuje kampove gde uči decu košarkaškim veštinama, timskoj i fer igri.  Poslednjih godina organizovani su kampovi u Sakramentu, Los Anđelesu, i u nekim gradovima Azije, a sredstva koja su prikupljena,  upotrebljena su za realizaciju projekata čiji je cilj da poboljšaju uslove života dece lokalnog okruženja, i dece širom sveta.

 

Galeriju slika možete pogledati ovde.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti