Veliko srce obradovalo i decu Kraljeva

Kraljevo, 20. septembar 2012 Igralište vrtića „Mladost“, obnovljeno zahvaljujući humanitarnoj kartici "Veliko srce“, danas je svečano otvoreno na radost svih 270 mališana koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu.

Izvođenjem predstave, deca su se simbolično zahvalila svim korisnicima ove jedinstvene MasterCard kartice  kojih ima više od 18 hiljada i koji su zaslužni za rekonstruisanje igrališta. Ovo je dvanaesti vrtić koji je obnovljen tokom tri godine postojanja zajedničkog humanitarnog projekta Eurobanke i Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Kako u okviru vrtića „Mladost“ postoji razvojna grupa celodnevnog boravka za decu sa invaliditetom predškolske ustanove “Olga Jovičić – Rita” iz Kraljeva, igralište je opremljeno i najmodernijim spravama za igru prilagođenih tako da mogu bezbedno da ih koriste sva deca. „Kada ulažemo u projekte poput 'Velikog srca'mi ulažemo u bolju budućnost naše dece. U njihovom odrastanju pored usvajanja novih znanja, ključna je i igra kroz koju se socijalizuju i razvijaju svoje sposobnosti. Obezbeđivanjem sprava prilagođenih deci sainvaliditetom, želimo da podržimo njihov razvoj i adekvatno  uključivanje u društvenu zajednicu“,istakao je Aleksandar Milovanovic, regionalni direktor u Eurobanci.

Od februara 2010. godine, Eurobanka i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ kroz projekat „Veliko srce“ donose radost mališanima širom Srbije, omogućujući im da se bezbrižno igraju u svojim vrtićima gde provode veliki deo dana.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene humanitarne kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobanka svoj deo prihoda uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta. Do sada je zahvaljujući projektu „Veliko srce“ više od osam hiljada najmlađih dobilo nova i bezbedna mesta za igru.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti