Novo igralište za decu iz Novog Pazara

Fondacija „Ana i Vlade Divac" i Eurobanka zahvaljujući humanitarnoj kreditnoj kartici „Veliko srce“ danas su u Novom Pazaru svečano otvorile rekonstruisano igralište koje zajedno koriste deca koja pohađaju Predškolsku ustanovu „Mladost“ i mališani iz Regionalnog centra za dnevni boravak dece sa posebnim potrebama.

Eurobanka je obnovom i opremanjem trinaestog igrališta najmodernijim spravama za igru podstakla inkluziju dece sa invaliditetom i stvorila uslove da se razvijaju zajedno sa ostalom decom.

Izvođenjem predstave deca iz Predškolske ustanove „Mladost“ zahvalila su se svim korisnicima MasterCard kartice „Veliko srce“, kojih ima više od 18 hiljada, i koji su redovnim korišćenjem zaslužni za rekonstruisanje inkluzivnog igrališta.

„Izuzetna je čast prisustvovati svečanom otvaranju još jednog uspešnog poduhvata u sklopu projekta „Veliko srce“ zahvaljujući kome su obezbeđene sprave za igru prilagođene svoj deci i obnovljeno zajedničko mesto za druženje mališana. U njihovom odrastanju pored usvajanja novih znanja, ključna je i igra kroz koju se upoznaju sa drugom decom i razvijaju svoje socijalne sposobnosti", istakao je Aleksandar Milovanović, regionalni direktor u Eurobanci.

Humanitarna kreditna kartica „Veliko srce" lansirana je 2010. godine u sklopu istoimenog projekta koji zajednički realizuju Eurobanka i Fondacija „Ana i Vlade Divac", a njena upotreba pruža kiljentima banke mogućnost da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije.

„Igralište koje smo danas sa Eurobankom otvorili možda je pravo otelotvorenje naše misije da omogućimo da se deca sa posebnim potrebama bezbedno razvijaju i kroz igru druže sa svojim vršnjacima“, istakao je Vlade Divac.

Klijenti Eurobanke koji se odluče za MasterCard karticu „Veliko srce" ne snose nikakve dodatne troškove, i mogu da je koriste kao bilo koju standardnu karticu. Što veći broj klijenata češće bude koristio MasterCard karticu „Veliko srce", veća podrška biće obezbeđena za srećnije detinjstvo dece u Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti