Treći Divac Ideja Forum

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u okviru projekta „Vrednosti mladih Srbije“ u petak, 23. novembra u Narodnoj banci Srbije u Beogradu, održaće treći po redu „Divac Ideja Forum“.

Na dosadašnja dva „Divac Ideja Foruma“ održana u prethodne dve godine, definisani su problemi sa kojima se mladi susreću i pronalazili načini za njihovo rešenje. U projektu je učestvovalo 250 mladih iz 90 formalnih i neformalnih organizacija koji su ukazali na to da su problemi koji njih najviše brinu zapravo zapošljavanje i obrazovanje, te problem koji se tiče bezbednosti mladih. Zahvaljujući Institutu za održive zajednice, Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ, Balkanskom fondu za demokratiju i korporativnim donatorima  prvi projekti i inicijative mladih su dobile podršku i biće realizovani.

Glavni cilj trećeg Divac Ideja Foruma je predstavljanje dosadašnjih rezultata, započetih i realizovanih omladinskih projekata. U okviru trećeg Divac Ideja Foruma biće organizovana tri okrugla stola koja će se baviti temama: zapošljavanje i obrazovanje mladih: kako do preduzimljivijih mladih, bezbednost mladih: kako sprečiti vršnjačko nasilje i onlajn aktivizam: internet u službi mladih.

Ove godine Forumu će prisutvovati ministarka omladine i sporta Alisa Marić, Ana i Vlade Divac, kao i mnogobrojni predstavnici donatora i biznis sektora.

Diskusija će biti javna i otvorena, a detaljnije informacije o prijavi i protokolu trećeg „Divac Ideja Foruma“ mogu se naći na sajtu stvarnovazno.org/dif. Na Forum su pozvani svi predstavnici državnih institucija, međunarodnih donatora, biznis sektora, organizacija koje se bave mladima, mladi aktivisti i svi oni koje ove teme interesuju.

Treći Divac Ideja Forum će biti organizovan kao deo projekta “Vrednosti mladih u Srbiji podržanog od USAID-a kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Pogledajte agendu i prijavite se za Divac Ideja Forum.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti