Rok za slanje prijava na konkurs Ideja za bolje sutra produžen do 26. decembra

Zbog velikog interesovanja i brojnih zahteva za produženje roka za slanje prijava, organizatori konkursa „Ideja za bolje sutra“ su doneli odluku da prijavni period traje do srede, 26. decembra. Do tada će svi oni koji smatraju da njihova ideja za proizvodnju tipičnog srpskog proizvoda ili usluge može doprineti promociji Srbije u inostranstvu moći da se prijave na ovaj konkurs namenjen socijalno ugroženim kategorijama. Konkurs sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa UniCredit fondacijom i UniCredit Bankom, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se kroz njega dodeljuje je 56.000 evra. Podršku ovom projektu su pružile i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kategorije koje ulaze u konkurenciju za dodelu bespovratnih sredstava su socijalna preduzeća, male zadruge, preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene grupe i pojedince, kao i porodice i pojedinci koji žele da započnu ili prošire sopstveni posao. U okviru projekta „Ideja za bolje sutra“ preduzećima će biti dodeljeno dva puta po 15.000 evra, dok će četiri porodice ili pojedinca dobiti po 5.000 evra. U proces izbora biće uključeni i zaposleni UniCredit Banke na osnovu čijeg glasanja će biti alocirano 6.000 evra za najbolje biznis planove. 

Projekat „Ideja za bolje sutra“ je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, koja se završava 26. decembra, navedene kategorije prijavljuju ideje za proizvode ili usluge za koje smatraju da na najbolji način mogu da predstavljaju Srbiju i doprinesu poboljšanju imidža zemlje

u regionu i u inostranstvu, ali i da istovremeno unaprede izvozni potencijal. Nakon isteka prijavnog roka, komisija će izabrati po 20 najboljih ideja iz kategorije preduzeća i kategorije pojedinaca i porodica sa kojima će u drugoj fazi stručnjaci raditi na razvoju biznis plana. Komisija će, nakon izrade biznis planova, na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrati najbolje.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti