Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala Ugovor o donaciji sa Ambasadom Japana

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i Ambasada Japana u Beogradu su danas u svečanoj Sali Skupštine grada Beograda potpisali Ugovor o donaciji u okviru projekta Fondacije “Da svi pomognemo!” za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima.

Potpisivanju Ugovora o donaciji, prisustvovali su Kazuaki Kameda, otpravnik poslova Ambasade Japana u Republici Srbiji, Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda i Vlade Divac, osnivač Fondacije „Ana i Vlade Divac“.  

Svečanim potpisivanjem ugovora, Japanska ambasada se zvanično pridružila skupu donatora koji su se uključili u projekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima, koji je 2010. godine pokrenula Fondacija „Ana i Vlade Divac“ koje sprovodi u saradnji sa UNHCR, Komesarijatom za izbegla i raseljena lica i Gradom Beogradom, uz podršku Radio-televizije Srbije (RTS).

"Projekat za izgradnju socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima je tokom 2012. godine podržalo preko 25.000 ljudi iz celog sveta i veoma sam počastovan što se i Ambasada Japana priključila projektu i prepoznala značaj ove akcije. Donacija koji smo dobili od velikog prijatelja naše zemlje će nam pomoći da ostvarimo cilj projekta “Da svi pomognemo!” i da time dovršimo izgradnju i četvrte zgrade za socijalno stanovanje", izjavio je osnivač Fondacije Vlade Divac.

„Socijalna zaštita je jedna od glavnih oblasti na koje se Vlada Japana fokusira u Srbiji. Ambasadi Japana je izuzetna čast što učestvuje u ovom velikom projektu koji nas znatno približava rešenju problema izbeglih i interno raseljenih lica u Srbiji“, izjavio je g. Kazuaki Kameda, otpravnik poslova ambasade Japana u Republici Srbiji.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je u martu 2012. godine započela akciju prikupljanja sredstava za izgradnju četvrte zgrade. Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima je namenjeno najugroženijim izbeglim i raseljenim porodicama koje su još uvek smeštene u Kolektivnim Centrima na teritoriji Grada Beograda.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti