Uključite se u realne susrete

Mladi ljudi koji su učestvovali na našem projektu „Vrednosti mladih u Srbiji“ istakli su kao jedan od najbitnih tema zapošljavanje i obrazovanje tako da je Fondacija pokrenula više projekata koji su usmereni na rešavanje ovih problema. Najznačajnije partnerstvo u ovoj oblasti uspostavljeno je sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ sa kojima zajedno već realizujemo projekat „Promocija preduzetništva u srednjim školama“.

Poslednji od projekat pokrenut sa GIZ-om ima za cilj promovisanje realnih susreta sa svetom rada.

Realni susreti sa svetom rada su deo programa profesionalne orijentacije, koji se realizuje u većini osnovnih škola i kancelarija za mlade u Srbiji. Mladi se u preduzeću upoznaju sa različitim zanimanjima, radnim okruženjem, isprobavaju radne zadatke i tako proveravaju izbor željenog zanimanja kako bi samostalno doneli odluku o izboru budućeg zanimanja i školovanja. S druge strane, kompanije imaju priliku da doprinesu stvaranju budućih zaposlenih koji su spremni da pruže inicijativu i stalno grade svoja znanja i veštine.

Klub 500+ je klub društveno odgovornih kompanija koje mladima omogućavaju realne susrete sa svetom rada i time ulažu u svoju budućnost i buduće zaposlene. Otvaranjem vrata kompanije mladim ljudima, možete postati član Kluba 500+, prijavom na profesionalnaorijentacija.org/preduzeca/ gde se možete informisati o načinima realizacije realnih susreta.

Prvi promotivni događaj usluga realnih susreta sa svetom rada i Kluba 500+ održaće se 11. aprila 2013. godine u Svečanoj sali skupštine grada Beograda sa početkom u 17h.

Projekat “Profesionalna orijentacija u Srbiji” sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, po nalogu nemačke vlade i Saveznog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Prijavite Vašu kompaniju za realne susrete

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti