Fondacija „Ana i Vlade Divac" objavila godišnje rezultate o stambenom zbrinjavanju interno raseljenih i izbeglih lica iz kolektivnih centara u Srbiji, kao i rezultate projekata za decu i omladinu te najvila novi projekat.

Pogledajte galeriju

Pogledajte galeriju

Beograd, 29. mart 2013. – Na koktelu održanom sinoć u hotelu „Zira“ pred mnogobrojnim prijateljima i dugogodišnjom partnerima Fondacije „Ana i Vlade Divac’’, predstavljeni su godišnji rezultati za 2012. godinu te najavljen novi veliki projekat - „Jedan u milion“.

Tokom prošle godine Fondacija „Ana i Vlade Divac’’ je provodila niz akcija i projekata na četiri polja: podrška izbeglim i raseljenim licima, unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj socijalnog preduzetništva i podsticanje filantropije.

„Fondacija je prošle godine obeležila pet godina postojanja i vrlo nam je drago da nas iz godine u godinu podržava sve veći broj partnera i prijatelja. Srećni smo i zadovoljni što se broj stambeno zbrinutih izbeglica i interno raseljenih lica svake godine povećava. Posebno smo ponosni na veliku podršku ljudi iz celog sveta, koji su prepoznali značaj  akcije „Da svi pomognemo“ i uz čiju pomoć su prikupljena sredstva za izgradnju četvrte zgrade za socijalno stanovanje.’’, rekla jeSnežana Divac predsednica Fondacije „Ana i Vlade Divac’’.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je u sklopu programaMožeš i Ti’’ do kraja 2012. godine stambeno, ekonomski i socijalno integrisala 491 porodicu izbeglih i raseljenih lica, uz pomoć UNHCR-a,  Komesarijata za izbeglice Republike Srbije , Grada Beograda, , i brojnih partnera, kompanija i građana iz Srbije i dijaspore. U okviru ovog programa pokrenuta je i akcija „Da svi pomognemo“, kojom su prikupljena sredstva za završetak kompleksa za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Beogradu. 

Kroz projekat „Vrednosti mladih u Srbiji” koji se drugu godinu realizuje realizuje uz pomoć USAID-a preko Instituta za održive zajednice,  Fondacija je tokom prošle godine podržala 30 omladinskih inicijativa širom zemlje i tako nastavila da sprovodi aktivnosti kojima osnažuje omladinski aktivizam i poboljšava uslove za život dece i mladih u Srbiji.

U saradnji sa Eurobankom Fondacija je nastavila uspešno da sprovodi projekat „Veliko Srce“ u okviru kojeg su obnovljena četiri igrališta u državnim vrtićima širom Srbije.

Fondacija kontinuirano ulaže u razvoj sopstvenog socijalnog preduzeća, širenjem palete proizvoda i mreže prodajnih mesta. Značajan doprinos ostvaren je u razvoju socijalnog preduzetništva kroz projekat „Ideja za bolje sutra“ koju Fondacija sprovodi uz podršku UniCredit Banke i UniCredit fondacije, podstičući preduzeća i porodice sa inovativnim idejama kroz dodelu nepovratnih sredstava. Krajem 2012.  započet  je i program podrške samohranim roditeljima.

Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ se u 2012. godini pridružilo preko 30.000 pojedinaca i veliki broj kompanija iz Srbije i dijaspore kroz niz dobrotvornih večera, koncerata, pozorišnih predstava, izložbi i drugih događaja širom sveta.

Na koktelu je svečano predstavljen i novi, veliki projekat  „Jedan u milion“ koji je pokrenula Fondacija „Ana i Vlade Divac“ sa ciljem da motiviše ljude u Srbiji i dijaspori da preuzmu inicijativu i da zajedničkim snagama pomognu  rešavanje dugogodišnjih problema od najšireg društvenog značaja, za sadašnje i buduće generacije u Srbiji. Sva sredstva prikupljena u prvoj kampanji pod nazivom „Jedan u milion“ biće uložena u poboljšanje uslova za školovanje dece kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih škola širom Srbije.

Više o projektu i načinu na koji se možete uključiti možete saznati na stanici www.milionsrba.com

Godišnji izveštaj možete preuzeti ovde.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti