Pečenjevce – Igralište predškolske ustanove „Vuk Karadžić" obnovljeno sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce" koju zajednički izdaju Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac", svečano je otvoreno danas u Pečenjevcu, opština Leskovac. Novo igralište vrtića „Vuk Karadžić" jedno od tri pobednička sa Facebook konkursa „Mali crtež za veliku nagradu", opremljeno je spravama za igru koju mogu da koriste deca sa invaliditetom.

Veliko srce obradovalo decu u Pečenjevcu

Zahvaljujući izdavačkoj kući „Laguna“, predškolska ustanova „Vuk Karadžić“ je ovom prilkom dobila i biblioteku za decu, kojih u državnim vrtićima nema. Novi partner „Velikog srca“, omogućiće da svaki vrtić u kome bude rekonstruisano igralište, dobije na poklon 250 knjiga za decu, dok će u 13 vrtića širom Srbije koja su već dobila novo igralište, tokom leta biti naknadno donirane biblioteke.

„Veoma smo ponosni na uspeh projekta „Veliko srce” koji donosi radost mališanima u Srbiji i spokojstvo njihovim roditeljima. Humanitarnom kreditnom karticom uspeli smo da na najefikasniji način upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo zajedno sa partnerima iz Fondacije i Lagune, uradili nešto veoma korisno za društvo i budućnost naše dece“, izjavila je Snežana Jovanović, šef ekspoziture Eurobank u Leskovcu.

Zahvaljujući preko 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce“, vrtić u Pečenjevcu u Leskovcu je 15-ti koji je obnovljen tokom tri godine postojanja zajedničkog humanitarnog projekta Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Naš proslavljeni sportista Vlade Divac, sa kojim su deca vrtića „Vuk Karadžić“ naučila prve korake u košarci, izrazio je zahvalnost svim korisnicima kreditne kartice „Veliko srce“, jer su omogućili obnovu još jednog dečjeg igrališta i dodao: „Siguran sam da će se deca Pečenjevca radovati svakom lepom danu provedenom u dvorištu vrtića, kao i kišnom koji će iskoristiti za druženje sa knjigom. Darovi našeg projekta doneće im bezbrižne i srećne trenutke tokom kojih će spoznati svoje talente“.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobank svoje prihode od kartice uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta i opremanja biblioteka.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti