Vrtić Leptirić dobio novo igralište i biblioteku

Igralište vrtića „Leptirić“ u okviru predškolske ustanove „8. septembar“ obnovljeno sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“koju izdajuEurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, svečano je otvoreno danas u Dimitrovgradu. Novo igralište vrtića „Leptirić“, jedno od tri pobednička sa Facebook konkursa „Mali crtež za veliku nagradu“, opremljeno je spravama za igru koju mogu da koriste deca sa invaliditetom.

Zahvaljujući izdavačkoj kući „Laguna“ koja se priključila projektu, predškolska ustanova „Leptirić“ je ovom prilkom dobila i biblioteku za decu, kojih u državnim vrtićima nema. Novi partner „Velikog srca“, omogućiće da svaki vrtić u kome bude rekonstruisano igralište, dobije na poklon 250 knjiga za decu, dok će u 13 vrtića širom Srbije koja su već dobila novo igralište, tokom leta biti naknadno donirane biblioteke.

„Projekat „Veliko srce” donosi radost mališanima u Srbiji, spokojstvo njihovim roditeljima, a nama ponos što usrećujemo decu u gradovima u kojima poslujemo. Humanitarnom kreditnom karticom uspeli smo da efikasno upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo zajedno sa partnerima iz Fondacije i Lagune, uradili nešto veoma korisno za društvo i budućnost naše dece“, izjavio je Nenad Stanković, regionalni direktor Eurobank.

Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce“, vrtić u Dimitrovgradu je 16-ti koji je obnovljen tokom tri godine postojanja zajedničkog humanitarnog projekta Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

 „Siguran sam da će se deca Dimitrovgrada radovati svakom danu provedenom na igralištu vrtića, kao i vremenu koje će iskoristiti za druženje sa knjigom. Darovi našeg projekta uticaće da tokom bezbrižnih trenutaka odrastanja spoznaju svoje talente koje će kasnije razvijati. Zato smo veoma zahvalni svim sadašnjim i budućim korisnicima humanitarne kartice“, izjavio je proslavljeni sportista Vlade Divac.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobank svoje prihode od kartice uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta i opremanja biblioteka.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti