FESTIVAL MOJA POSLA - Festival karijere i zanimanja budućnosti

U četvrtak 6. juna u Kulturnom centru Grad organizacija SEE ICT održava Festival «Moja posla» na kome će mladima biti predstavljena inovativna, tražena zanimanja i mlade kompanije u Srbiji. Cilj festivala je da informiše mlade o mogućnostima obrazovanja i izbora profesije i motiviše ih da se aktivno bave karijerom i stvaranjem posla.

Festival traje od 10:00 do 19:00 i sastoji se iz nekoliko aktivnosti.

          Startap ekskurzija je prilika da 15-tak odabranih srednjoškolaca i srednjoškolki iz Beograda poseti 4 domaće inovativne startap kompanije koje razvijaju softver, igre ili aplikacije za globalno tržište, kao što su: Limundo(najveća domaća platforma za e-trgovinu koja je zapošljava više od 50 mladih, a za 7 godina je privukla više od 1 000 000 evra investicija), Prelovac Media(4. najuspešniji Wordpress startap na svetu, čiji proizvod ManageWP koriste najpoznatiji američki univerziteti) i Strawberry Energy(tvorce prvog javnog solarnog punjača mobilnih uređaja na svetu).

          IT Ekskurzija – Još 15 odabranih mladihće posetiti 4 velike domaće IT kompanije, kao što su PS Tech, Infostud i Young Culture, koje zapošljavaju stotine inženjera/ki i razvijaju softver za strana tržišta. Tamo će mladima biti predstavljeno kako izgleda raditi u trenutno najperspektivnijoj industriji informaciono-komunikacionih tehnologija, koja će u narednim godinama zapošljavati izuzetno veliki broj ljudi.
               
          Revija zanimanja
daje mladima šansu da zavire u 5 traženih i zanimljivih zanimanja kroz diskusiju sa predstavnicima i predstavnicama tih karijera, te informisanje o njihovim radnim danima, obrazovanju, plati, prednostima i manama tog posla. Biće predstavljena zanimanja različitih oblasti rada, iz državnog i privatnog sektora, od strane osoba netipičnih karijernih puteva. Revija počinje od 16:00, u KC Gradu.


           Otvorena kancelarija slavi modernu karijeru koju ne sputavaju granice fizičkog prostora i standardnog radnog vremena. Preduzetnici/e i zaposleni/e u sektoru novih tehnologija i kreativne industrije, koji sami sebi određuju radno vreme i mesto okupiće se i zajedno raditi iz bašte KC Grada. Otvorena kancelarija podstiće mlade da se upoznaju sa novim načinima rada i modernim karijerama, i da sami kreiraju svoje radno okruženje. Otvorena kancelarija počinje u 11:00 i traje do 19:00 u Bašti KC Grada.

 

Festival «Moja posla» organizuje udruženje SEE ICT u okviru projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u partnerstvu sa Centrom Inventiva, Fondacijom "Ana i Vlade Divac" i organizacijom Aktivan život.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti