Održan četvrti Divac Ideja Forum

Četvrti Divac Ideja Forum, konferencija posvećena poboljšanju položaja mladih je održana danas u hotelu „Zira“ u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

"Kako do preduzimljivih mladih?" je bila centralna tema Divac Ideja Foruma, na koju su diskutovali mladi preduzetnici i društveni aktivisti. 

Na četvrtom Forumuučestvovali su Snežana Divac, predsednica Fondacije „Ana i Vlade Divac“, Marija Radovanović iz Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Vlade Divac,osnivač  Fondacije „Ana i Vlade Divac“, kao i mnogobrojni predstavnici organizacija i udruženja mladih, donatori i predstavnici biznis i neprofitnog sektora.

 

Obraćajući se prisutnima, osnivač Fondacije Vlade Divac je istakao : „Fondacija će se i u narednom periodu baviti poboljšanjem položaja mladih ljudi u Srbiji, kao jednim od svojih strateških ciljeva. Projekat koji smo pokrenuli u junu je osnivanje Divac Omladinskih Fondova i ovim putem pozivam opštine i lokalne biznise da se uključe i da pomognemo mladim ljudima koji žele da promene nešto u svom okruženju.“

Ovogodišnji Forum imao je za cilj da predstavi društveni i preduzetnički aktivizam kao dve strane iste medalje. Na tu temu organizovan je okrugli sto sa javnom i otvorenom diskusijom i učesnicima, predstavnicima kompanija koje su se uspešno ostvarili u različitim oblastima.

Na dosadašnja tri „Divac Ideja Foruma“ održana u prethodne dve godine na kojima je  učestvovalo 500 mladih iz 90 formalnih i neformalnih, definisani su problemi sa kojima se mladi susreću i pronalazili načini za njihovo rešenje. Zahvaljujući Institutu za održive zajedniceNemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZBalkanskom fondu za demokratiju i korporativnim donatorima preko 30 projekata i inicijativa mladih je do sada realizovano.

Četvrti Divac Ideja Forum je podržan od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. 

 

Galeriju slika sa Divac Ideja Foruma pogledajte ovde

Više o Divac Ideja Forumima saznajte na www.stvarnovazno.org/dif

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti