Požarevac - Zahvaljujući zajedničkoj humanitarnoj kreditnoj kartici „Veliko srce" Eurobank i Fondacije „Ane i Vlade Divac" otvoreno je 18-to dečije igralište u Požarevcu, koje je obnovljeno tokom 3 godine trajanja ovog projekta, a nalazi se u novoizgrađenom društvenom centru u romskom naselju, koji je finansijski podržan sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Društveni centar u romskom naselju izgrađen je u saradnji sa Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V. (ASB) i Initiative for development & cooperation (IDC).

Veliko srce za dečiji osmeh u Požarevcu

Svečanom otvaranju prisustvovali su pomoćnik državnog sekretara Stejt Departmenta SAD (U.S. Department of State), En Ričard (Anne Richard), ambasador SAD u Republici Srbiji, Majkl Kirbi (HE Michael Kirby), direktor u PRM/ECA, Džon Aderajner (John Uderriner), predstavnik UNHCR-a u Srbiji, gradonačelnik Požarevca, Elmir Bojadžić, regionalni direktor ASB-a za jugoistočnu Evropu, Vladimira Cucića, Komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i predstavnici Eurobank i Fondacije "Ana i Vlade Divac". Visoki zvaničnici istakli su da je cilj podrške ove aktivnosti sprovođenje politike jednakih mogućnosti, kako bi građani imali priliku da se aktivnije uključe u oblasti socio-ekonomskog okruženja i na taj način steknu nova znanja i zasluženo budu deo ovog društva.

„Veoma smo ponosni što kroz projekat „Veliko srce” imamo priliku da najmlađima širom Srbije omogućimo bezbrižnije odrastanje. Zahvalni smo što su nas predstavnici ambasade SAD-a u Srbiji odabrali kao kredibilnog partnera i time smo, još jedanput, dobili potvrdu da su naše ideje i plan humanitarnih aktivnosti prepoznati“, izjavio je Ivan Vujačić, član Upravnog odbora Eurobank.

Naš proslavljeni sportista i humanista Vlade Divac izrazio je zahvalnost svim korisnicima kreditne kartice „Veliko srce“, jer su omogućili izgradnju još jednog igrališta i dodao: „Sasvim sam siguran da će stanovnici novog naselja u Požarevcu uživati u bezbrižnoj igri. Otvaranje igrališta u romskom naselju u Požarevcu predstavlja nastavak realizacije naše misije da omogućimo da se sva deca bezbedno i kreativno razvijaju“.

MasterCard kartica „Veliko srce“, koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobank svoje prihode od kartice uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu obnavljanja dečijih igrališta i opremanja biblioteka.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti