Uspešno završen projekat „Da svi pomognemo" zahvaljujući donaciji Saint-Gobain Weber

Beograd, 27. septembar 2013. – Zahvaljujući inicijativi zaposlenih u kompaniji Weber, fondacija „Saint-Gobain Initiative“  donirala je iznos od 100.000 evra, čime su prikupljena neophodna sredstvaza izgradnju četvrte zgrade i završen kompleks za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Beogradu.

Konferenciji za medije povodom donacije Saint-Gobain Initiative fondacije prisustvovali su Nenad Matić, sekretar za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Milan Lukić, generalni direktor "Saint-Gobain Weber" Srbija, Mirjana Milenkovski, menadžerka za odnose s javnošću UNHCR-a, Tanja Šikić, menadžerka za odnose s javnošću RTS-a i koordinatorka kampanje „Da svi pomognemo“ kao i Ana i Vlade Divac, ispred Fondacije „Ana i Vlade Divac“.  

Projekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima, koji se sprovodi od 2010. godine, pokrenula je i realizovala Fondacija "Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Visokim komesarijatom Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Gradom Beogradom, koji je obezbedio zemljište sa kompletnom infrastrukturom za izgradnju četiri objekta. Međunarodna organizacija za migracije (IOM) sprovodi projekat, a Radio-televizija Srbije podržala je projekat u svojstvu medijskog pokrovitelja.

Po završetku ovog projekta, 80 porodica biće smešteno u četiri zgrade, čime će biti omogućeno zatvaranje dva od preostala tri kolektivna centra u Beogradu. U okviru nacionalne kampanje “Da svi pomognemo!” prikupljena su i sredstva za otkup 43 seoska domaćinstva i izgradnju 2 montažne kuće za izbegla i raseljena lica. Kampanjom je zbrinuto 65 porodica, odnosno 260 lica koja do sada nisu imala sopstveni krov nad glavom i živeli su u izuzetno teškim uslovima.

„Veoma sam srećan sto je ova velika i važna inicijativa sprovedena do kraja, zahvaljujući velikom broju pojedinaca i institucija  iz zemlje i inostranstva. Naročito smo zahvalani Fondaciji „Saint-Gobain Initiative“, koja je dala najveću pojedinačnu donaciju i time omogućila izgradnju poslednje zgrade i završetak projekta“, izjavio je osnivač Fondacije Vlade Divac povodom donacije "Saint-Gobain Weber" i završetka projekta “Da svi pomognemo”.

„Kao lider na građevinskom tržištu kompanija Saint-Gobain veruje da je njena odgovornost da podrži rad neprofitnih organizacija u  oblastima koje su u skladu sa strategijom Grupe. Saint-Gobain Initiative fondacija podržava projekte neprofitnih organizacija u nekoliko sektora. Projekat „Da svi pomognemo“ smo prepoznali kao deo sektora „izgradnja, renoviranje ili obnova objekata od generalnog socijalnog značaja“ i podržali inicijativu Divac fondacije na obostrano zadovoljstvo.“ Istakao je Milan Lukić, generalni direktor kompanije Saint-Gobain Weber u Srbiji.

Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima je namenjeno najugroženijim izbeglim i raseljenim porodicama koje su još uvek smeštene u kolektivnim centrima. Koncept stanovanja uzaštićenim uslovima ocenjen je kao najbolje i u svetu poslednjih godina najaktuelnije rešenje socijalnih problema.

Saint-Gobain,svetski lider na građevinskom tržištu, proizvodi, dizajnira i distribuira građevinske materijale, pružajući inovativna rešenja u cilju očuvanja ekologije i energetske efikasnosti. Saint-Gobain je osnovan u Francuskoj 1665. godine, a danas posluje u 64 zemlje, sa oko 195.000 zaposlenih širom sveta i prometom u 2012. godini od 43.2 milijarde eura. Saint-Gobain u Srbiji posluje kroz svoje tri aktivnosti: Isover, Rigips i Weber i pruža lokalnom tržištu inovativna rešenja odgovarajući na zahteve tržišta.                                                                                                                                                    

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti