Pet opština potpisuje ugovor o saradnji na projektu „Divac omladinski fondovi"
Danas je, u prostorijama Medija centra u Beogradu, predstavljen novi projekat Fondacije Ana i Vlade Divac - "Divac omladinski fondovi". Tom prilikom potpisani su i ugovori o saradnji sa partnerskim opštinama.
 
Projekat predviđa osnivanje fondova namenjenih mladima u pet opština u Srbiji. Nakon obavljenih razgovora sa desetak opština, odlučeno je da se projekat sprovodi u opštinama Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince, Vršac i Kanjiža, sa čijim predstavnicima su potpisani ugovori o saradnji. 
 
"Veoma mi je drago što smo uspeli da pronađemo pet opština u Srbiji koje su bile spremne da učestvuju u projektu Divac omladinskih fondovi i koje su pokazale da je potrebno i delima potkrepiti toliko često spominjanu brigu o mladima. Osim što će donirati novac, opštine će nam pomoći i u animiranju lokalne poslovne zajednice koja bi takođe trebalo da donira značajna sredstva." - istakla je Ana Divac.
 
Projekat "Divac omladinski fondovi" sprovodiće se u okviru programa "Građansko društvo za budućnost" Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC).
 
"USAID sa ponosom podržava novi projekat Fondacije Ana i Vlade Divac, koji predstavlja investiciju u najveći nedovoljno iskorišćeni potencijal Srbije - mlade ljude." - rekla je Suzan K. Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji. "Mladi će organizovati svoje aktivnosti, napraviti održive planove, prikupiti novac i kontrolisati korišćenje sredstava."
 
U narednom periodu, Fondacija Ana i Vlade Divac će u svakoj od izabranih opština formirati odbore koje će činiti po desetoro mladih starosti između 15 i 30 godina, koji će biti zaduženi da upravljaju omladinskim fondom svoje opštine. Svi izabrani članovi odbora, proći će obuke u upravljanju projektima, liderstvu i prikupljanju sredstva za nove projekte. Cilj je da, na kraju ovog programa, imamo mlade širom Srbije koji će biti sposobni da se samostalno vode projekte, kao i da održimo i širimo mrežu održivih projekata omladinskih fondova na druge opštine širom Srbije.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti