Bračni par Stojković podržao projekat Jedan u milion

Beograd, novembar 2013. godine – Pojedinci i kompanije u Srbiji nastavljaju da daju podršku kampanji Jedan u milion, uz veliki broj donatora iz inostranstva.

Između ostalih, kampanju je podržao i bračni par Stojković, uplatom donacije i promocijom ove inicijative preko svojih društvenih mreža i među svojim korisnicima i saradnicima.

Miodrag Stojković je svetski priznat genetičar koji je, zajedno sa svojom ženom Petrom, pre 5 godina otvorio ustanovu za lečenje steriliteta, specijalnu bolnicu “Spebo Medical” u svom rodnom gradu Leskovcu. Od tada je, zahvaljujući posvećenosti stručnjaka, rođeno preko 400 beba.

“Kroz podršku projektu JEDAN U MILION , mi želimo da poboljšamo uslove u što većem broju škola u Srbiji,  kako bi deci bilo omogućeno bolje obrazovanje,  jer smatramo da je to investiranje u njihovu budućnost“, rekla je gospođa Petra Stojković  prilikom susreta sa bračnim parom Divac.

Projekat JEDAN U MILION podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U saradnji sa Ministarstvom, Fondacija „Ana i Vlade Divac“ pozvala je sve osnovne škole u Srbiji da predaju projekat sa prioritetima za adaptaciju i/ili nabavku opreme.

Zahvaljujući podršci 10 000 donatora, pojedinaca i kompanija iz Srbije i dijaspore, za prvih nekoliko meseci kampanje prikupljena su sredstva za obnovu škole u selu Burovac, kod Petrovca na Mlavi. Radovi u ovoj školi su uveliko u toku, postavljena su vrata i prozori, obnovljeni zidovi, nabavljena je oprema i svečano otvaranje „nove škole“ planirano je za sredinu decembra.

U toku je akcija prikupljanja sredstava za sledeću školu. Pridružite nam se i pomozite da zajedno obnovimo škole u Srbiji!

POSTANITE  I VI DEO TIMA JEDAN U MILION! 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti