Govor Ane Divac na TEDx-u

 Ana Divac, predsednica Upravnog odbora i osnivač Fondacije "Ana i Vlade Divac" govorila je na TEDx-u koji je održan 12. oktobra 2013. godine u Nišu.

Kroz ideju "Jedan u million" Ana Divac govorila je o važnosti i značaju filantropije i činjenici da svako od nas ima mogućnost da se uključi i učestvuje u rešavanju problema.

Rođena u Kraljevu, diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, a 1989. godine sa mužem, košarkašem Vladom Divcem, odlazi u SAD. Tamo osnivaju Humanitarnu organizaciju Divac i kroz razne donacije, organizacija je prikupila milione dolara humanitarne pomoći za ugrožene u SAD, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Indoneziji, Etiopiji i Kini. Pored ovoga, Ana se u SAD uspešno bavila biznisom, o čemu svedoči i nagrada za najuspešniju poslovnu ženu Zapadne obale iz 2004. godine.

U duhu ideja vrednih širenja, TEDx je program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude kako bi podelili iskustvo nalik TED-u. Na TEDx događaju kombinuju se TEDTalks govori sa govornicima uživo, kako bi pokrenuli dublju diskusiju i povezanost u manjim grupama. Lokalni, nezavisni događaji označeni su kao TEDx, gde je x = nezavisno organizovan TED događaj. TED konferencija obezbeđuje opšta uputstva za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji su samostalno organizovani.

 

Pogledajte video

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti