Govor Ane Divac na TEDx-u

 Ana Divac, predsednica Upravnog odbora i osnivač Fondacije "Ana i Vlade Divac" govorila je na TEDx-u koji je održan 12. oktobra 2013. godine u Nišu.

Kroz ideju "Jedan u million" Ana Divac govorila je o važnosti i značaju filantropije i činjenici da svako od nas ima mogućnost da se uključi i učestvuje u rešavanju problema.

Rođena u Kraljevu, diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, a 1989. godine sa mužem, košarkašem Vladom Divcem, odlazi u SAD. Tamo osnivaju Humanitarnu organizaciju Divac i kroz razne donacije, organizacija je prikupila milione dolara humanitarne pomoći za ugrožene u SAD, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Indoneziji, Etiopiji i Kini. Pored ovoga, Ana se u SAD uspešno bavila biznisom, o čemu svedoči i nagrada za najuspešniju poslovnu ženu Zapadne obale iz 2004. godine.

U duhu ideja vrednih širenja, TEDx je program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude kako bi podelili iskustvo nalik TED-u. Na TEDx događaju kombinuju se TEDTalks govori sa govornicima uživo, kako bi pokrenuli dublju diskusiju i povezanost u manjim grupama. Lokalni, nezavisni događaji označeni su kao TEDx, gde je x = nezavisno organizovan TED događaj. TED konferencija obezbeđuje opšta uputstva za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji su samostalno organizovani.

 

Pogledajte video