Obnovljena prva škola u kampanji JEDAN U MILION

Beograd, 17. decembar 2013. godine - Otvaranje obnovljenog dela škole „Sveta Mihajlović“ u Burovcu, svečano je obeleženo u prisustvu Ana i Vlada Divca, predstavnika opštine Petrovac na Mlavi, kolektiva škole i lokalnih medija. 

Radovi na školi, započeti u oktobru, završeni su u dogovorenom roku, sredinom decembra. 

Ovo je prva škola u kampanji JEDAN U MILION koja je obnovljena  i opremljena novim nastavnim sredstvima i školskim nameštajem, zahvaljujući donacijama 10.000 individualnih donatora i 40 kompanija iz Srbije i dijaspore koji su podržali akciju za prvih šest meseci.

Obnovljeni su zidovi u starom delu škole, spušteni plafoni  i postavljeno novo osvetljenje u učionicama i hodniku, stari pod je zamenjen novim, postavljena su nova vrata na učionicama i na ulazu u školu.

Zahvaljujući donacijama kompanija BASF i MAGIC MAP, kao i značajnim popustima koje su dali ostali proizvođači i distrubuteri nastavnih sredstava i opreme (SPORTIMPEX, LAGUNA, ALTI), ukupna vrednost ovog projekta u iznosu od 25.000 EUR mnogostruko je uvećana. 

„Mi smo presrećni što je naša škola prva u akciji Jedan u milion koja je dobila sredstva za obnovu. Saradnja sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, kao i sa svim izvođačima radova bila je odlična, svi su rokovi ispoštovani, sve je urađeno po dogovoru”, rekla je direktorka škole, Blagica Milsavljević.

„Nabavili smo novu opremu za hemijski kabinet i fiskulturnu salu, magnetne table, geografske karte, stolove i stolice za učionice, ormariće, knjige za školsku biblioteku, tehničku opremu i muzičke instrumente...sigurni smo da će sve to omogućiti đacima ove male seoske škole mnogo lakši i lepši početak novog polugodišta”, izjavila je Ana Divac ovom prilikom.

Projekat JEDAN U MILION podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koje je u prethodnom periodu obezbedilo zamenu prozora na školi u Burovcu. 

U toku je akcija prikupljanja sredstava za sledeću školu. Pridružite nam se i pomozite da obnovimo škole u Srbiji! 

 
Obnovljena prva škola u kampanji JEDAN U MILION

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti