Obnovljena škola u Burovcu

Obnovljena škola u Burovcu

Beograd, januar 2014. - Komisija sastavljena od po tri predstavnika „Fondacije Ana i Vlade Divac“ i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja započela je proces evaluacije i rangiranja prijava pristiglih na poziv poslat svim školskim upravama na teritoriji Srbije u novembru prošle godine.

Rok za podnošenje prijava bio je 30. novembar, a tražena dokumentacija podrazumevala je popunjen formular sa prioritetnim potrebama za obnavljanjem i opremanjem, CD sa fotografijama trenutnog stanja, pismo o namerama sa navedenim očekivanjima od donacije, istorijat škole sa informacijom o poslednjoj rekonstrukciji koja je urađena, preporuku predstavnika opštine na kojoj se škola nalazi, fotokopije nagrada i priznanja i dokaze o učešću u društveno korisnim akcijama.

Od ukupno prijavljenih 270, tehničku evaluaciju nije prošlo 27 škola. Razlozi su nepotpuna dokumentacija (CD i pismo o namerama) i prijave poslate posle roka navedenog u pozivu. Ostale 243 prijave biće ocenjene i rangirane do kraja januara i rang lista, na osnovu koje će se vršiti odabir škola koje će biti opremljene i obnovljene, biće objavljena početkom februara na sajtu Fondacije i Ministarstva.

Rang lista poslužiće kao polazna osnova za dalje korake, koji podrazumevaju obilazak prvih nekoliko škola sa liste i uvid u realno stanje, posle čega će biti doneta oduka o finansiranju.

Pozivamo sve pojedince i kompanije da nam se pridruže u naporima da obezbedimo što bolje uslove za školovanje naše dece.

 

Pridružite nam se i postanite i vi deo tima JEDAN U MILION! 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti