Akcija JEDAN U MILION Fondacije Ana i Vlade Divac uz januarski račun Infostana

Beograd,06. februar 2014. Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i Javno komunalno preduzeće „Infostan“, uz podršku Skupštine Grada Beograda, tokom februara sprovode zajedničku akciju JEDAN U MILION sa ciljem prikupljanja sredstava za opremanje i obnovu osnovnih škola na teritoriji Beograda.

Građani Beograda će uz račun Infostana za januar dobiti i uplatnicu Fondacije „Ana i Vlade Divac“ uz pomoć koje će biti u prilici da se priključe akciji JEDAN U MILION doniranjem proizvoljnog novčanog iznosa.

 

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ pokrenula je kampanju JEDAN U MILION kako bi svako dete u Srbiji dobilo šansu za kvalitetno obrazovanje i razvoj svojih potencijala. Sva sredstva prikupljena u akciji Infostana i Fondacije biće upotrebljena za nabavku nove opreme i obnovu osnovnih škola na teritoriji Grada Beograda.  Priključivanje akciji je dobrovoljno, a deci će biti obezbeđene nove klupe, stolice, ormarići, table, oprema za kabinete i fiskulturne sale, računari i drugo. Maksimalan iznos radova i opreme po osnovnoj školi iznosi do 25,000 EUR.

 „Svaki naš sugrađanin može da se priključi ovoj akciji simboličnom donacijom, i time pomogne da obezbedimo bolje uslove za školovanje naše dece. Kao roditelj, smatram da je ulaganje u decu najznačajnije i najsvrsishodnije ulaganje u budućnost. Do sada se veliki broj ljudi dobre volje uključio i podržao  naše humanitarne kampanje, i  sigurna sam da će tako biti i ovaj put.“ izjavila je povodom ove akcije Ana Divac, predsednica UO Fondacije.

Na poleđini uplatnice za podršku ovoj kampanji predstavljeni su rezultati prethodne zajedničke akcije Fondacije i JKP Infostan „Da svi pomognemo“, koju je tokom 2013. podržalo preko 11 000 beogradskih domaćinstava, a prikupljeno je više od 3.8 miliona dinara za izgradnju zgrade za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima na teritoriji Grada Beograda.

Kampanja JEDAN U MILION podržana je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a medijski partner je Radio Televizija Srbije.  

Više informacija o ovoj kampanji možete naći na www.milionsrba.com

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti