Beograd, 27. februar 2014 – Povodom Nacionalnog dana knjige, Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac" poklonili su 2.000 dečijih knjiga za gradske biblioteke širom Srbije, u okviru dugoročnog projekta „Veliko srce".

Praznik knjige uz Veliko srce

Knjižni fondovi dečijih biblioteka u dvadeset gradova Srbije biće obogaćeni najnovijim naslovima svetske i domaće književnosti. Na ovaj način, Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ žele da omoguće razvoj čitalačke kulture najmlađih stanovnika Leskovca, Pirota, Vranja, Bujanovca, Prokuplja, Kuršumlije, Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, Čajetine, Lapova, Despotovca, Ćićevca, Topole, Bele Crkve, Iriga, Inđije, Kanjiže, Šida i Kovina. Inicijativi Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ pridružila se i Narodna biblioteka Srbije, darujući više od 2300 knjiga bibliotekama širom Srbije.
 

 

Na konferenciji za medije na kojoj su objavljeni detalji ove saradnje, najavljen je i program proslave „Nacionalnog dana knjige“, koji se ove godine obeležava po drugi put nizom manifestacija. 
„Za nas u Narodnoj bibilioteci Srbije Dan knjige predstavlja odličnu priliku za proširenje saradnje sa drugim ustanovama kulture, izdavačima, knjižarima, ali i partnerima kao što su Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“. Uz prave partnere i iskrenu želju da se čitanju vrati status kakav je nekad imalo, verujemo da će svaka buduća manifestacija biti sve značajnija, a krug partnera sve veći“, izjavila je Svetlana Jančić, vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije.
„Nacionalni dan knjige” ima za cilj da doprinese afirmaciji kulture čitanja, kako i zaštitu kulturne baštine, pre svega pisane reči. Uključivanjem u ovu manifestaciju od nacionalnog značaja, Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ želeli su da istaknu važnost razvoja čitalačke kulture od najranijeg uzrasta. Tokom trajanja projekta „Veliko srce“, u okviru koga je i ova donacija, Eurobank i Fondacija su do sada darovali 4.500 knjiga bibliotekama u vrtićima koje su renovirani za četiri godine trajanja projekta. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti