Stolovi iz Ciriha stigli u čačansku školu

Prijevor, 10. mart 2014. - Đaci osnovne škole “Božo Tomić” u selu Prijevor kod Čačka, proveli su petak popodne u velikom iščekivanju. Čekanje se isplatilo - oni će ovu školsku godinu nastaviti u novim školskim klupama umesto starih, dotrajalih i oštećenih stolica i stolova, koji su im cepali odeću i lomili se. 

Školu u Prijevoru, koja je počela sa radom davne 1928. godine, danas pohađa 180 učenika u matičnoj školi i izdvojenom odeljenju u Rožacima, prelepom planinskom krajoliku na padinama planine Kablar. Zahvaljujući prijateljima Fondacije Ana i Vlade Divac iz Švajcarske, u ovu školu u petak je stigao školski nameštaj, donacija jedne osnovne škole iz Ciriha.

Škola “Božo Tomić” treća je škola u kampanji JEDAN U MILION koja je dobila pomoć, bilo u radovima na obnovi, opremi ili neophodnim nastavnim sredstvima.

Uz podršku 10 000 donatora iz Srbije i dijaspore, za prva tri meseca ove akcije prikupljena su sredstva za obnovu škole u selu Burovac, kod Petrovca na Mlavi, a u naredna tri, uz pomoć još 10 000 ljudi koji su podržali kampanju, i sredstva potrebna za školu u Babušnici, jednom od najsiromašnijih krajeva Srbije.

Istovremeno počinjemo sa obnovom škole za decu sa specijalnim potrebama na Vračaru. Sredstva za ovu beogradsku škole prikupljena su tokom februara zahvaljujući zajedničkoj akciji Fondacije Ana i Vlade Divac i Infostana, uz čije uplatnice je prikupljeno preko 2 miliona dinara od 7.340 pojedinaca i 20 firmi.

 Veliko hvala svima koji su nas podržali u zalaganjima da poboljšamo uslove za odrastanje i školovanje dece u Srbiji i postali deo tima  JEDAN U MILION.

Nastavljamo sa prikupljanjem sredstava za pomoć ostalim školama koje su se prijavile za učešće u našoj akciji.  Pridružite se i pomozite da obnovimo škole u Srbiji!

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti